Beyşehir’de karla mücadele ekipleri teyakkuzda

Beyşehir’de karla mücadele ekipleri teyakkuzda

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gece saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışının ardından şehir merkezi beyaz görüntüye büründü.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gece saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışının ardından şehir merkezi beyaz görüntüye büründü. Kar yağışıyla birlikte Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri de alarm durumuna geçti.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, şehir merkezindeki kar yüksekliğinin Meteorolojiden gelen bilgiler doğrultusunda 2 santim civarında olduğunu belirtirken, karla mücadele ekiplerinin de gerek şehir merkezindeki ana cadde ve yollarda, gerekse dış mahallelerde mesai yapmaya başladığını söyledi.

Kent merkezinde ekiplerin daha çok buzlanma görülen kesimlerde ve eğimli noktalarda tuzlamaya yönelik çalışma sergilediğini belirten Özaltun,"Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı 6 greyder, 6 kepçe, 3 tuzlama aracı ve toplam 58 personelden oluşan karla mücadele ekiplerimiz, Beyşehir merkez ve nüfus yoğunluğu itibariyle büyük yerleşim merkezlerimizde dönüşüm halinde mesai yapıyor. Bölgede devam eden kar yağışına rağmen kent merkezinin 55 dış mahalleye olan bağlantısının halen açık olduğunu, sabah saatleri itibariyle ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını, olumsuzluk yaşandığına dair herhangi bir ihbar almadıklarını ancak gün içerisinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı acil müdahale için de Beyşehir Belediyesi'nin 5123399 numaralı telefondan aranabilirler" dedi.

Beyşehir'de kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler de ilçe genelinde teyakkuz durumunda bulunuyor. Beyşehir'in büyük yerleşim merkezlerinde ekiplerin ulaşımda sorun yaşanmaması için hazır bekletildiği, öncü ekipler vasıtasıyla ise yol durumlarının sürekli takip ve kontrol altında bulundurulduğu belirtildi. Fen İşleri 4.Bölge Şefliği bünyesindeki 8 greyder ve önünde bıçak takılı 2 kamyondan ve personelden oluşan karla mücadele ekiplerinin, dönüşümlü olarak 24 saat esasına göre mesai yaptığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1531 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.