Beyşehir’de Lapa Lapa Kar Yağışı

Beyşehir’de Lapa Lapa Kar Yağışı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Nisan ayında etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü.Beyşehir kent merkezinde sabah saatlerinde etkili olan ve gün boyu aralıklarla devam eden, zaman zaman da lapa la...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Nisan ayında etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü.

Beyşehir kent merkezinde sabah saatlerinde etkili olan ve gün boyu aralıklarla devam eden, zaman zaman da lapa lapa şeklinde yağan kar, ilçe halkını sevindirdi. Sabah kalktıklarında şehir merkezinde beyaz örtü ile karşılaşan vatandaşlar, araçlarının camlarının üzerindeki karları temizlemeden önce bugünün tarihini yazdı, bazı sürücülerin de araç camlarına “9 Nisan sürprizi” diye yazması dikkat çekti.

Beyşehir ilçesinde aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle göl kenarlarında park halinde duran balıkçı tekneleri de kar altında kaldı.

Kar yağışına ilçeye gelen leylekler de yakalandı. Beyşehir kent merkezinde camilerin kubbelerinde ya da evlerin üzerindeki bacalarda yuva yapan leylekler, lapa lapa yağan karın altında kaldı. Beyşehir Devlet Hastanesi’nin karşısındaki caminin üzerindeki yuvasında kar yağışının durmasını bekleyen bir leylek ise hareketsiz görüntüsü ile dikkat çekti.

Vatandaşlardan Yüksel Ergun, kendileri gibi nisan ayında ilçeye gelen leyleklerin de kar sürprizi ve şokuyla karşılaştığını belirterek, kar yağışı altında göçmen kuşların zor anlar yaşadığını dile getirdi.

Bu arada, Beyşehir Belediyesi’nin ilçeye sergilemek için getirdiği ve göl kenarındaki Vuslat Parkı’nda bulunan tanklar da üzerine yağan kar sonrası beyaz örtü altında kaldı. Vatandaşlar karla kaplanan tank önünde fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştirdi. Kar yağışı sonrası vatandaşlar tablo gibi görüntülerin ortaya çıktığı göl kenarlarına fotoğraf çekmek için akın etti, birçok kişi kıyıda yağan kar altında selfie çekti.

Kar yağışı ilçede en çok bahar ayında yağış bekleyen hububat çiftçisini memnun etti.

haberfark.net

Bu haber toplam 1133 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.