Beyşehir’de “Mahallemizin dilinden İstiklal Marşı” videosu hazırlandı

Beyşehir’de “Mahallemizin dilinden İstiklal Marşı” videosu hazırlandı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü kapsamında "Mahalle sakinlerimizin dilinden İstiklal Marşı" isimli video...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü kapsamında "Mahalle sakinlerimizin dilinden İstiklal Marşı" isimli video hazırlandı.

Huğlu Fatih İlkokulunda görevli sınıf öğretmeni Hüseyin Kara, öğrencilerinin ve mahalle sakinlerinin de verdiği destekle hazırladıkları 10 günlük bir çalışmanın ardından bitirilen çalışmanın farklı mekanlarda çekildiğini belirtti. Kara, çeşitli meslek gruplarına mensup kişiler tarafından seslendirilen İstiklal Marşı'nın on kıtasının da yer aldığını söyledi. Mahallenin muhtarından cami imamına, öğrencilerinden iş adamlarına, yaşlısından gencine, gazi ve işitme engellisinin de aralarında bulunduğu yediden yetmişe 300 kişi tarafından okunan İstiklal Marşı'nın yer aldığı videoyu hazırlama amacından söz eden Kara, İstiklal Marşı'nın Türk milletinin ortak paydası olduğunu belirterek, Mehmet Akif Ersoy'u da bu vesile ile rahmet ve minnet duygularıyla bir kez daha anmak istediklerini dile getirdi.

Videoya çok yoğun bir emek verdiklerini anlatan Kara, katılımcıların çekimler esnasında İstiklal Marşı'nın dizelerini seslendirirken gönülden okuduklarına dikkat çekerken, "Duygularımıza hakim olamadığımız bir çalışma oldu. Amacımız, çocuklarımıza da İstiklal Marşı'nın ortak bir değerimiz olduğunu unutturmamak. Umarız, izleyen herkes beğenir. İstiklal Marşı'mız milli birlik ve beraberliğimizin sembolüdür. Allah bir daha milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın inşallah" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.