Beyşehir’de parklar yeni yüzüyle misafirlerini ağırlıyor

Beyşehir’de parklar yeni yüzüyle misafirlerini ağırlıyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, şehir merkezinin yanı sıra dış mahallelerde de yaşayan çocuklar yeni oyun gruplarıyla donatılan yeşil alan ve parklarda oyun oynayıp güzel anlar geçirmenin keyfini çıkarı...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, şehir merkezinin yanı sıra dış mahallelerde de yaşayan çocuklar yeni oyun gruplarıyla donatılan yeşil alan ve parklarda oyun oynayıp güzel anlar geçirmenin keyfini çıkarıyor.

Kent merkezinde, herkesin uğrak yeri olan Vuslat Parkı ile diğer parklar son dönemde yürütülen çalışmaların ardından yeni yüzüyle misafirlerini ağırlamaya başladı. Parklarda, imkanlar ölçüsünde ortak kullanım alanları genişletilirken, kamelya ve oturma bankı gibi ihtiyaçlar da unutulmuyor. Çocuklar için ayrı bölümler düzenlenerek oyun grupları yerleştirilirken, yeni çalışmalarda çocuklar için uygun sentetik zemin imkanları da oluşturuluyor.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’de göreve geldikleri günden itibaren başta aileler ve çocuklar olmak üzere toplumun her kesiminin ihtiyaç duyduğu yeşil alan, park çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Bu konuda 67 mahalleyi ayırt etmeden çalışmalar yürüttüklerini anlatan Özaltun, buralarda park dönüşümlerini başlattıklarını belirtti. Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda oyun grubunu parklara yerleştirdiklerini anlatan Özaltun, yeni dönemde ise bu oyun gruplarının zeminine çocukların muhtemel düşmelerinde zarar görmemesi için sentetik malzeme serdiklerini, yanı başlarına ayrıca kum havuzları yaparak ilgi alanlarını buraya da kaydırmaya çalıştıklarını söyledi. Yeşil alan ve park çalışmalarında da dönemlerinde önemli bir atılım gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Özaltun, Beyşehir’de her mahalleye bir park ve oyun grubu projesi kapsamında çalışmaları yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Amaçlarının çocukların vakit geçirebilecekleri alanların sayısını arttırmak olduğunu aktaran Özaltun, “Bu parklarda sadece çocuklarımız değil ebeveynlerinin de yerleştirdiğimiz kamelya ve banklarda oturarak yeşil çevrede hoş sohbet etmelerini ve dinlenmelerini sağlamak, stres attığı, kent yaşamından ayrılıp soluk aldığı bir mekan haline getirebilmenin çabasındayız” dedi.

Özaltun, Beyşehir’de göreve geldikleri üç yılda 11’i merkez, 19’u dış mahalle olmak üzere toplamda 30 farklı mahallede bulunan yeşil alan ve parklarda oyun grubu çalışması yaptıklarını, bunların sayısının zaman içerisinde daha da artacağını ve ilçede oyun grubu olmayan parklar kalmayacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1032 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya