Beyşehir’de paten ve kaykaya ilgi artıyor

Beyşehir’de paten ve kaykaya ilgi artıyor

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçe belediyesi olarak Vuslat Parkı'na kazandırdıkları 600 metrekarelik alana sahip skate parkın...

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçe belediyesi olarak Vuslat Parkı'na kazandırdıkları 600 metrekarelik alana sahip skate parkın hizmete girmesinin ardından kentte kaykay ve patene gençlerin ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.

Beyşehir'de geçen yıl yapımı tamamlanan pistin ardından gençlerin kaykay ve patenleri ile çok rahat ve güvenilir bir şekilde bu alanda sporlarını yapabildiğini belirten Özaltun, "Cadde ve sokaklar yerine kaykay ve paten tutkunu gençlerimizi, çocuklarımızı onlar için oluşturduğumuz pistlerde görünce bizler de bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. "İyi ki, bu pisti kentimize kazandırmışız" diyoruz. Çünkü bu pistle birlikte kaykay ve patene ilgi duyan çocuklarımız ve gençlerimizin sayısında da önemli bir artış görüyoruz. Gençlerimizi kahvehane ve internet kafe köşelerinde, onların zararlarına olabilecek farklı alanlarda görmek yerine bu tür sportif faaliyetler içerisinde görmek istiyoruz. Her fırsatta bunu söylüyoruz. Vuslat Parkı'nda hizmete sunulan skateboard (kaykay) pistine kaykay ve patenlerini alan gençlerimiz, burada kendi hünerlerini, marifetlerini sergiliyor. Kaykay ve paten tutkunu gençlerin de artık Beyşehir'de güvenilir ve rahat bir şekilde spor yapabildikleri bir alan var" dedi.

"Geleceğin patencileri yetişiyor"

Park konusunda pisti yapmadan önce gençlerden çok ciddi talepler aldıklarını da hatırlatan Başkan Özaltun, "İlçemizde paten sporlarını yapacak alan bulamamaktan yakınan ve bu konuda özellikle sosyal medya aracılığıyla bizlerden yardım isteyen gençlerin sesine kulak vererek bu pistin yapımını tamamladık. Gençlerimizin son yıllarda büyük ilgi gösterdiği kaykay ve paten sporları pistini ilçemize kazandırmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Burada hizmete açılan tesis, rampa kalitesi olarak ve kullanılan malzeme olarak sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da en iyisi. Görüştüğümüz kaykay tutkunu çocuklara sahip ailelerimiz; "Başkanım sizlere çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızı bu heveslerinden dolayı caddelerdeki tehlikelerden kurtardınız" diyorlar. Buradaki pistimiz, adrenalin tutkunu gençlere, korkuluk sistemine sahip 6 farklı rampada paten, kaykay ve BMX (akrobasi bisikleti) olmak üzere 3 farklı branşta güven içerisinde spor yapabilme imkanı sağlıyor. Konya'nın denizinin kenarında kurduğumuz skate park, sadece ilçemiz için değil, Konya'da da bir ilk olmuştu. Beyşehir'e kazandırdığımız pistin bazı ilçelerimize de zaman içerisinde örnek teşkil etmesiyle de ayrıca mutlu oluyoruz. Skate Park'ın kısa süre içerisinde gözde bir eğlence ve spor merkezi olarak uğrak adreslerden birisi haline gelmesi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Amacımız, bu alanda geleceğin patencisi olmaya aday çocuklarımızı ve gençlerimizin yetişmesine de öncülük etmek. Bir diğer gayemiz ise, paten sporunu yöremizin gençlerine tanıtmak ve onlara sevdirmektir. Bunu da zaman içerisinde başardığımızı göreceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Beyşehir’de paten ve kaykaya ilgi artıyor

Beyşehir’de paten ve kaykaya ilgi artıyor

Beyşehir’de paten ve kaykaya ilgi artıyor

Beyşehir’de paten ve kaykaya ilgi artıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4554 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.