Beyşehir’de sanayi esnafıyla istişare toplantısı

Beyşehir’de sanayi esnafıyla istişare toplantısı

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, sanayi sitesinde esnafla istişare toplantısında biraraya geldi.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, sanayi sitesinde esnafla istişare toplantısında biraraya geldi.

Beyşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda sanayi bölgesinin ve esnafın sorunları ele alınırken, katılımcıların taleplerini de dinleyen Başkan Murat Özaltun, belediye olarak her zaman bölgede faaliyet gösteren sanayicinin ve esnafın yanında olduğunu tekrarladı.

Beyşehir'de son yıllarda yaşanan sanayileşme sürecine değinen ve Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni yatırımlardan söz eden Özaltun, belediye başkanı olarak göreve geldiğinde bu bölgede birkaç tane fabrika varken bu sayının son dönemde giderek arttığına dikkat çekti.

Başkan Özaltun, "O dönemde organize sanayisinde 4 fabrika varken ve yatırımcıya "organizeye yatırım yapın" diye adeta yalvarırken, şu anda 15 fabrikamız var, faaliyete geçen veya geçmeye yakın olan. Sanayi bölgemizde halen 14-15 tane boş yerimiz var ve buraya müracaat eden, yatırım yapmak isteyen 45-50 kişi var. Dün "yatırım yapın" diye biz yalvarırken, 4 yıl önceden bahsediyorum, bugün bir yere 4 tane talip var. O yüzden, sanayi bölgemizde gelinen bu nokta ile ilgili olarak büyük bir memnuniyet ve gurur yaşıyoruz. Neden, bizim sanayicimize, üreten insana çok ihtiyacımız var. Dolayısıyla OSB'de sanayicimize, yatırımcımıza destek verirken, aynı desteği biz Huğlu ve Üzümlü mahallelerimizdeki küçük ölçekli sanayi siteleri için de verdik, veriyoruz. Şu anda, Beyşehir merkezdeki mevcut sanayi sitemizdeki esnafımıza, sanayicimize de talep ettiği konularda her türlü destekleri veriyoruz. Buranın problemlerini de biliyoruz. Özellikle, sanayimizin güvenliği ile ilgili konuda, etrafının tel örgüyle çevrilmesi ve iki farklı kapı yapılarak daha güvenli bir hale getirilmesi konusunda Belediye olarak çalışmalara başlıyoruz" dedi.

"Gembos yolu tamamlanınca nüfus artacak"

Beyşehir-Konya arasında devam eden bölünmüş yol çalışmalarının tamamlandığını, Beyşehir'i Antalya'ya daha da yakınlaştıracak Gembos yolunun büyük bir hızla yapım çalışmalarının devam ettiğini anlatan Başkan Özaltun, "Bu yolun tamamlanmasının ardından Beyşehir'in yakın gelecekte nüfusu daha da artacak ve bununla birlikte esnafın da işlerinin daha iyi olacak. Yeni yeni işyerleri açılmaya başlayacak. Dolayısıyla hem konut, hem de işyeri noktasında daha da artan bir talep olacak. İşte ilçemizi biz buna hazırlıyoruz. Bunun altyapısını şimdiden oluşturmaya çalışıyoruz. TOKİ Başkanlığı ile ilçemizde yeni toplu konut hamlelerini bir bir gerçekleştirirken, bu konuda sanayi bölgesinde de artacak dükkan ve işyeri ihtiyacını da şimdiden karşılamamız gerekiyor. Bu anlamda, sanayi sitesindeki ziyaretlerimizde esnafımızla da konuşuyor istişare ediyoruz. Beyşehir'de mevcut yapılandan hariç "ilave sanayi sitesine ihtiyaç var mı?" diye soruyoruz, bunları konuşuyoruz. Var olduğu söyleniyor ve bu konuda da talepler geliyor. Bu konuda, aranızda eğer 100 üyeyi bulursanız, inşallah TOKİ ile ortaklaşa aynı konut yapar gibi yeni bir sanayi sitesi yapmaya belediye olarak varız. Ama bunu seçim sürecine bırakmadan birkaç aylık süreçte bu yeter üye sayısını toplamanızı bekliyoruz ki, biz de bu konuda gerekli girişimlerimizi şimdiden başlatalım. Beyşehir merkezimizde de, aynı Üzümlü ve Huğlu'da olduğu gibi bizim de destek verdiğimiz bir sanayi sitesini inşallah şehrimize kazandırmış olalım. Sadece, kendi yapacağımız sanayi sitesinde değil, diğer yapılan sanayi sitesinin yolları ve altyapıyla alakalı problemleri için de destekçi olacağımızın buradan sözünü veriyorum. Göreve geldiğimizden itibaren nasıl Beyşehir OSB sanayisindeki mevcut sorunları bir bir çözüme kavuşturdu isek, bu noktalara taşıdıysak, buradaki sanayi sitesindeki bütün problemleri de çözmeye varız" diye konuştu.

Başkan Özaltun konuşmasının ardından sanayi esnafından gelen soruları da cevaplandırırken, talepleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıya, Beyşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Aydın, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, Beyşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Yıldırır, Beyşehir Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Memduh Göner, belediye meclis üyeleri ve belediye birim müdürleri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 843 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.