Beyşehir’e 12’inci Kardeş Şehir Geliyor

Beyşehir’e 12’inci Kardeş Şehir Geliyor

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi Meclisi, gerçekleştirdiği oylamayla Beyşehir ilçesi ile Trabzon'un Akçaabat ilçesinin kardeş şehir olabilmesine imkan tanıyan imza yetkisini Belediye Başkanı Murat Özaltun'a verdi.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi Meclisi, gerçekleştirdiği oylamayla Beyşehir ilçesi ile Trabzon'un Akçaabat ilçesinin kardeş şehir olabilmesine imkan tanıyan imza yetkisini Belediye Başkanı Murat Özaltun'a verdi.

Beyşehir Belediyesi Meclisinin Şubat ayı mutad toplantısında, Trabzon'un Akçaabat şehri ile Beyşehir ilçesinin kardeş şehir olabilmesine imkan tanıyacak olan oylama gerçekleştirildi. Meclis, her iki ilçenin kardeş şehir olmasına yönelik olarak Belediye Başkanı Murat Özaltun'a imza yetkisini oy birliğiyle verdi. Aynı şekilde, Akçaabat Belediye Meclisinde de konu gündeme gelerek müzakere edilecek. Burada da onayın çıkması halinde, Beyşehir ve Akçaabat ilçeleri arasında kardeş şehir anlaşması imzalanarak süreç tamamlanmış olacak.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, konuyla ilgili sürece değindi. Beyşehir'in göreve geldiği dönemde kardeş şehir olduğu tek kentin Norveç'in Drammen şehri olduğunu hatırlatan Özaltun, bu sayının Derebucak, Hüyük, Seydişehir, Meram, Selçuklu, Karatay, Keçiören, Antalya, Serik ve Beyoğlu kentleri ile imzaladıkları kardeş şehir anlaşmalarının ardından 11'e yükseldiğini hatırlattı. Kardeş şehir anlaşması imzaladıkları şehir sayısının daha da artırılmasına yönelik çalışmalar içerisinde olduklarını, bu şehirlerle birlik ve beraberlik çerçevesinde çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Özaltun, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ön plana çıkan Trabzon'un Akçaabaat İlçesi ile de benzer çalışmalar içerisinde olduklarını vurguladı. Bu çerçevede, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile TBMM ziyaretlerinde bir araya gelerek konuyla ilgili istişare ve görüşmeler yaptıklarını anlatan Özaltun, sürece verdiği desteklerle TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ile TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta'nın da dahil olduğunu belirtti. Yapılan görüşmelerin ardından her iki ilçenin kardeş şehir olması ile ilgili karar aldıklarını vurgulayan Özaltun, ardından konuyu meclis gündemine de taşıdıklarını dile getirerek, "Biz onlara şehrimizi, onlar bize şehirlerini anlattılar. Sonrasında süreç bu noktaya geldi" diye konuştu.

Özaltun, kardeş şehir ilişkilerinin, toplumlara karşılıklı fayda için ortak konuların ele alınması bakımından esneklik ve kolaylık sağlamakta olduğunu da dile getirirken, "Yerel yönetimler arasındaki kardeş şehir ilişkisi, kalkınma, işbirliğinin artırılması, iyi uygulama transferleri, sosyal hizmetler, çevre politikaları ve kültürel mirasın korunması gibi birçok hususta son derece önemli bir role sahiptir. Bu anlamda kardeş şehirler projelerine dönemimizde büyük önem veriyoruz. Hedefimiz, kardeş şehir sayımızın zamanla daha da artmasıdır" dedi.

Başkan Özaltun, Beyşehir ile Akçaabat şehirlerinin kardeş şehir olmasına ilişkin karar konusunda oybirliği ile kendisine imza yetkisi veren meclis üyelerine teşekkür ederken, kararın her iki ilçeye de hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Toplantıda, gündeme gelen diğer konular da görüşülerek karara bağlandı.

Beyşehir’e 12’inci kardeş şehir geliyor

Beyşehir’e 12’inci kardeş şehir geliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2261 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya