Bilgi Merkezi Öğrencileri Çumra’da

Bilgi Merkezi Öğrencileri Çumra’da

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Bilgi Merkezi öğrencileri, Çatalhöyük ile Çumra Şeker Entegre Tesisleri’ni gezdi.Geçtiğimiz Eylül ayında hizmete açılan Meram Belediyesi Bilgi Merkezi’nde, ders...

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Bilgi Merkezi öğrencileri, Çatalhöyük ile Çumra Şeker Entegre Tesisleri’ni gezdi.

Geçtiğimiz Eylül ayında hizmete açılan Meram Belediyesi Bilgi Merkezi’nde, ders ve etütlerle birlikte öğrencileri sosyal hayata hazırlayacak aktivitelere de önem veriliyor. Bu kapsamda yaklaşık 100 kişilik öğrenci ve öğretmenlerden oluşan heyet, Çumra’da bulunan Konya Şeker’e ait Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip şeker fabrikasını gezdi.

Çumra Şeker Entegre Tesisleri’ne gelen heyet, Şeker Fabrikası, Küp Paket Şeker Tesisi ve Çikolata Üretim Tesisleri’ni gezdi. Klimalı ultra modern seralarda topraksız tarım uygulamaları ile yetiştirilen domates seralarını da gezen öğrenciler, Konya ikliminde yetişmesine imkânsız gözüyle bakılan muz gibi ürünleri görünce şaşırdılar.

Daha sonra kondense suyun ısısından yararlanarak üretim gerçekleştirilen Balık Üretim Tesisi’ni dolaştı.

Meram Belediyesi Bilgi Merkezi öğrencileri, Çumra Şeker Entegre Tesisleri’ndeki geziden sonra yine Çumra’da bulunan dünyanın ilk şehir yerleşmesi olan Çatalhöyük’ü gezdi.

Bu haber toplam 870 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya