Bilim Merkezi’ne ilk yılında 73 bin ziyaretçi

Bilim Merkezi’ne ilk yılında 73 bin ziyaretçi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’ni hizmete girdiği ilk yılında 72 bin 881 tam kişi ziyaret etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’ni hizmete girdiği ilk yılında 72 bin 881 kişi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde açılışını gerçekleştirdiği Konya Bilim Merkezi büyük ilgi görüyor.

Konya’yı bilimin de merkezi yapma yolunda önemli bir yatırım olan Bilim Merkezi’nin her yaştan ziyaretçisini bilimle haşır neşir ederek, ziyaretçilerine uygulamalı öğrenme imkanı sunduğunu dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, merkezin sadece Konya'nın değil aynı zamanda tüm Türkiye'nin değeri olduğunu söyledi. Görsel zenginliği ve estetiğiyle dünyadaki en önemli bilim merkezleri arasında yer alan Konya Bilim Merkezi’ni Konya’nın gücünü artıran bir yapıya dönüştürmek ve şehrin markalarından biri yapmak istediklerini kaydeden Başkan Akyürek, “Bilim Merkezimiz, bilimsel merakı olan herkes için yeni fikirlerin oluşmasına imkan sağlıyor. Özellikle öğrencilerin ziyaret ettiği Bilim Merkezi’nde, gençlerimiz bilimle ilgili merak ettikleri uygulamaları öğrenme imkanı bulabiliyor. Ayrıca üniversitelerin de araştırma yapmasına imkan tanınan Bilim Merkezi’nde yeni bilimsel çalışmalara imza atılmasına vesile olmaktan dolayı gururluyuz” dedi.

Bilimsel aktiviteleriyle Konya’nın simgelerinden biri haline gelen Bilim Merkezi’ni hizmete girdiği ilk yılında ülkemizden ve dünyanın farklı ülkelerinden devlet erkanı, sanatçılar, öğretim üyeleri, öğretmen ve öğrenciler olmak üzere toplam 72 bin 881 kişi ziyaret etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin inşaatına ve çevre düzenlemesine 90 milyon lira, sergiler için TÜBİTAK’ın 31 milyon lira harcadığı Bilim Merkezi’nde planetaryum, gözlem kulesi, Dünyamız ve Bilimin Sultanları sergileri, öğrenciler için Tırtıldan Kelebeğe, Kimya: Reaksiyonlar Hakkında Herşey, Matematiksel Şekerlemeler, Hava Ya Da Değil isimli laboratuvar eğitimleri, konferans salonları ve kütüphane bulunuyor.

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim