Bir dostu olmalı insanın, “Alaettin Kelik gibi!”

Bir dostu olmalı insanın, “Alaettin Kelik gibi!”

Eskil bir seçimi geride bıraktı.

Seçim ve seçimlerin ardından iki dostun dayanışmasına şahit olduk hep.
1990’lı yılların hemen başında Aksaray İmam Hatip Lisesi sıralarında başlayan bir beraber yürüyüşün hikayesi onların ki!
Eskil’in çiçeği burnunda Belediye Başkanı Mustafa Zavlak ile İş Adamı Alaettin Kelik’ten bahsediyorum.
Mustafa Zavlak’ın belediye başkanı seçilmesinde en önemli gücün anne-baba duasını en derin şekilde alması olduğuna inanıyorum.
Günümüzde evlenen çiftlerin artık ilk tercihi, kaynanadan-kaynatan uzak (hatta aynı mahallede olmazsa daha eftaldir!) başlarını sokacakları müstakil bir evin olması.
Oysa Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak 40’ına merdiven dayamış olmasına rağmen ileri yaşındaki anne ve babasıyla aynı çatının altında yaşaması onun ve eşinin asaletinin, samimiyetin en kuvvetli göstergesi olsa gerek.
Bayezid-i Bestami Hazretleri annesine çok hürmet edermiş, bir gün annesi kendinden su ister Bestami Hazretleri su getirdiğinde annesinin uyuduğunu görür ve o uyanana dek annesinin uyanmasını bekler ve oracıkta bekler, uyanınca oğlunun bu davranışından çok etkilenen anne oğluna “Arifler Sultanı” ol diye dua eder.
Bestami Hazretlerini gelecek nesiller hep “Arifler Sultanı” olarak anması ana-baba duasının en somut hali olsa gerek.
Anne-babasına candan bağlı olan Mustafa Zavlak’ın belediye başkanı seçilmesine onun anne-babasının gönlünü-duasını almasının lokomotif olduğuna inanlardanım.
Anne-baba duası manevi olarak en büyük gücü olduğuna inanırken, bir dostunun da sosyal ve ekonomik olarak en büyük destekçisi olduğuna şahit oldum hep….
Bunları yaparken de, “Ben yaptıklarımı hiçbir siyasi ve ekonomik ikbal için yapmıyorum ve yapmadım” söylemleri Kelik’in samimiyetini taçlandıran ifadeler olarak dikkatimi çekmişti.
Birlikte yol yürüdüğü can dostu Alaettin Kelik Eskil topraklarında Zavlak’a ilk inanan isim belki de…
İyi günde kötü günde maddi-manevi tüm imkanlarıyla arkadaşının yanında olduğuna şahit olduk hep.
“Paranın ne önemi var mühim olan insanlık” şeklindeki meşhur şarkı sözünü Eskillice hale getirip, “Paranın ne önemi var mühim olan dostluk, arkadaşlık, sadakat” haline getirdi Kelik.
AK Parti Eskil İlçe Başkanlığı serüveninden, MHP Eskil belediye başkanlığı ve milletvekili adaylığına oradan tekrar AK Parti Eskil İlçe Başkan adaylığına dek hep sağ kol oldu Zavlak başkan için Kelik.
Ne mutlu böyle birlikte yürünen dostluk ve arkadaşlara…
Alaettin Kelik başarılı ve girişimci bir iş adamı.
İmkansızlıklardan önemli bir maddi güç elde etmesine rağmen, insan ilişkilerinde saygılı, samimi ve hiçbir zaman “ne oldum” diyen birisi olmadı.
Seçimin ardından Sayın Kelik’le ilgili bir yazıyı ele alayım diye düşüncelerimi günden güne ötelerken dün Tuzgölü Gazetesi’nden Sevgili Mehmet Emin Öztürk’ün söz konusu yazısını görünce belki samimiyet adına hep şahit olduğum bu güzelliği ifade etmeyi bir borç olarak gördüm.

Ayrışmanın, ötekileştirmenin artık evladın babanın arkasından bile itelemeyle gittiği bir ortamda 30 yıldır süren bir dostluğun belediye başkanlığı kapısını aralamasına dek sürmesinin başka genç dimağlara önemli bir örnek teşkil edeceğine inanıyorum.
Ne mutlu böyle birlikte samimi yol yürüyenlere…

Bu güzel dostluğu yansıtmak da boynumuzun borcu olsa gerek!

haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum