Bir Gecede Üç Cami Soyuldu

Bir Gecede Üç Cami Soyuldu

Aksaray’da, bir gecede üç camiye giren kimliği belirsiz kişiler, camide bulunan yardım paralarını alarak kayıplara karıştı.Olay, Hacılar Harmanı Mahallesi Tacin Mahallesi ve E-90 Karayolu’nda bulunan...

Aksaray’da, bir gecede üç camiye giren kimliği belirsiz kişiler, camide bulunan yardım paralarını alarak kayıplara karıştı.

Olay, Hacılar Harmanı Mahallesi Tacin Mahallesi ve E-90 Karayolu’nda bulunan camilerde meydana geldi. Gece yarısı camileri gözüne kestiren şüpheli şahıslar, Hacılar Harmanı, Tacin ve Abaylar Camisine girdi. Camilerin pencerelerini kırarak içeri giren hırsızlar, bağış paralarını alarak kayıplara karıştı. Sabah namazında camiye gelerek durumu fark eden imamlar durumu polise bildirdi. Camiye gelen polis inceleme yaparken, Olay Yeri İnceleme ekipleri parmak izi ve delil çalışması yaptı. Yapılan çalışma kapsamında Hacılar Harmanı Camisinin 3’üncü kez soyulduğu belirlendi. Cami imamı Ali Yılmaz (51), camideki bağış paralarının alındığını söyledi. Sabah camiye geldiklerinde olayı fark ettiklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “Sabah namazına geldiğimde cübbelerin yerde olduğunu gördüm. Camiye gelen cemaatte kapının demirlerinin yerde olduğunu görmüş. Burada bir makas buldum. Kanepeler inmiş durumdaydı. Buraları karıştırmışlar. 30 TL de yardım paraları vardı onu almışlar. Camimiz dana önce de soyuldu. Bununla 3’üncü soygun oluyor.”

Abaylar Camisi İmamı İlyas Aral (52) da, “kapımızı zorlamışlar, buradan giremeyince bu camı kırıp geçmişler” dedi. Cemaat ise buna bir önlem alınması gerektiğini söyledi.

Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

 

 

iha-20150421aw389773-3-t.jpgiha-20150421aw389773-4-t.jpgiha-20150421aw389773-5-t.jpgiha-20150421aw389773-10-t.jpg

Bu haber toplam 2066 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.