Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

Birlik ve beraberlik içinde engelleri aşarız

Öncelikle Allah (c. c.)’ınlütfu ve Milletimizin birlik-beraberlik ruhuna sahip olması sonucu, aşamayacağımız hiç bir engel yoktur.Birlik-beraberlik, kardeşlik ruhuna sahip olanların gerçek anlamda kurtuluşa ermeleri, tefrika belasına düşenlerin de yok olup gitmeye mahkûm olduklarını sünnetullahın bir gereği olarak tarihin sahnelerinden biliyoruz.Son günlerde, milletimize saldıran iç ve dış hainleringirişimleri karşısında en çok ihtiyaç duyduğumuz konulardan birisi, beklide en önemlisi, birlik ve beraberliktir.

Güzel Ülke Türkiye’miz üzerinde, içeriden ve dışarıdan hainlerin oynadıkları çirkin oyunları gören aklıselim insanlarımız büyük bir çoğunlukla kenetlenerek, birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırarak, terör belasından kurtulmak için yedi düvele karşı mücadele etmekteyiz.Millet olarak, Ülkemiz içinde ve dışında operasyon yapan askerimize, polisimize fiili ve kavli olarak elimizden gelen desteği mutlaka sağlamalıyız.Birlik ve beraberlik içinde mücadele ettiğimiz sürece, düşmanlarımız kaybetmeye mahkûmdurlar. Allah(c.c.), inananların yardımcısıdır. Sefer bizden zafer Allah (c.c.)’tandır.

Âyet-i Kerîmelerde: “Hepiniz toptan Allah’ın ipine (İslam’a) sarılın, ayrılmayın, Allah’ın size olan nimetini anın; düşmandınız, kalpleriniz arasını uzlaştırdı da O’nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Bir ateş çukurunun kenarında idiniz, sizi oradan kurtardı. Allah doğru yola erişesiniz diye size böylece ayetlerini açıklar” “Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte bunlar için büyük bir azap vardır.” (Al-i İmran Sûresi âyet:103, 105)“Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki esirgenesiniz.” (Hucurat Sûresi âyet:10) buyrulmuştur.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) bizlere şu emirleri vermektedir: “Sakın, birbirinize düşman olup, buğuz etmeyiniz. Birbirinize haset etmeyiniz. Birbirinizden yüz çevirip ayrılmayınız. Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz.”

Günümüz Müslümanlarının en çok ihtiyaç duydukları konulardan birisi, beklide en önemlisi, birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberlik ruhunu kaybeden toplumlar, her şeylerini kaybetmek zorunda kalırlar. Fertleri birbirine düşmüş milletler, yok olup gitmeye mahkûmdurlar. Tarih bunun en büyük şahididir. Onun içindir ki dinimiz, birlik, beraberlik, kardeşlik hukukunun önemini belirtmiş, fitne ve tefrikanın da son derecede tehlikeli olduğunu da açıkça haber vermiştir.

Dinimiz İslam, insanları kesinlikle ırk, renk, soy ve cinsiyet ayrımına tabi tutmadan aynı anlayışla kucaklamaktadır. Birlik ve beraberliğin olmadığı yerde tefrika vardır. Tefrika, girdiği cemiyetlerde, itimat-emniyet, hürmet- muhabbet, şefkat ve merhamet gibi her türlü ahlaki güzellikleri ortadan kaldırır.

Dünyada cereyan eden bütün olumsuzlukların Müslümanların aleyhine olduğunu hepimiz görebiliyoruz. Dünya’nın birçok yerinde yapılan zulüm, işkence, vahşet, kan, gözyaşı vb. olumsuzlukların hemen hemen büyük çoğunluğu Müslümanların yaşadıkları coğrafyalarda, Müslümanlara reva görülmektedir. Bu yaşanan olumsuzlukları görmemek için kör, duymamak için sağır ve anlamamak içinse akılsız olmak lâzım gelmektedir. Biz Müslümanlar, zalimlere karşı, inancına bakmadan mazlumlara destek olmak zorundayız.

Her birimiz elimizden gelen maddi ve manevi unsurlarımızı seferber ederek, güzelim ülke Türkiye’miz üzerinde oynanmak istenen oyunun olumsuzluklarını gidermek için gece gündüz demeden çalışmalıyız. Kesinlikle fitne ve fesattan uzak durarak, birliğimizi, dirliğimizi korumak zorundayız. Birlik-beraberlik ruhunu koruduğumuz sürece başarılı olmamız, Rabbimizin lütfu ile kaçınılmaz olacak, önümüzde hiçbir güç ve onun maşaları duramayacaktır.

Ülkemizde en geniş anlamda özgürlük olmasına rağmen, ihanet şebekelerinin oyuncağı olan, terör faaliyetlerine devam eden teröristlere dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar gerekli cezaların verilmesinden daha doğal ne olabilir ki… Türkiye’mizin Suriye de yaptığı operasyonda tam da bu anlamdadır.Ancak içimizdeki bazı beyinsizler bu aşikâr gerçeği görmezden gelerek, Ülkemize ihanet edip, teröristlerle beraber olduklarını ifade edebilmektedirler. Milletimiz bu işbirlikçi hainleri çok iyi tanımak zorundadır.Devletimizin şefkatine razı olmayanlar, kudretine boyun eğmek zorunda kalırlar. Milletimiz; birlik ve beraberlik içerisinde maddi-manevi unsurlarını seferber ederek iç ve dış hainlere hâdlerini mutlaka bildirecektir. Birlik veberaberliğimizi sürdürdüğümüz sürece, Allah (c.c.)’ın izni ile hiçbir güç karşımızda duramayacaktır.

    Allah (c. c.); her birimize, birlik-beraberlik içinde iç ve dış düşmanlara karşı gerekenleri yapıp, ayrılık, tefrika belalarından uzak durmayı, sonucunda kurtuluşa, huzura, mutluluğa kavuşmayı nasip eylesin. Sıhhat ve afiyetler dilerim.

[email protected]

Bu yazı toplam 1675 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.