Birlikte Çok Güzel Oluyorsun “ESKİL”

Birlikte Çok Güzel Oluyorsun “ESKİL”

Geçtiğimiz günlerde ilçemize bağlı Güneşli Köyünde elim bir olay meydana geldi.

Eskil'in Güneşli Köyü'nde geçtiğimiz hafta Ahmet Koyuncu'ya (54) ait ev, sobadan sıçrayan alevin tavandaki naylonları tutuşturması neticesinde ev tamamen yandı.

Edinilen bilgilere göre sobada yanan kömür üzerine tekrar kömür atılması sonucu sobadaki gazın sıkışmasına bağlı bir anda meydana gelen patlama ile ev yanmaya başladı. Çıkan yangını ilk olarak ev halkı kendi imkanlarıyla söndürmeye çalışsa da özellikle tavan PVC malzemesindeki yanma tüm eve kısa sürede yayıldı. Bir anda yangın haberini alan Güneşli halkı tüm imkanlarını seferber ederek yangına müdahale etti.

Bu aşamada bölgeye en yakın itfaiye ekibi olan Eşmekaya itfaiye aracının bakımda olması, Sultanhanı itfaiyesinin idari ve teknik sorunları nedeniyle yangına müdahale edememesi daha hızlı müdahale edilmesine engel olmuştur. Bütün bu olumsuzluklara rağmen köy halkının muntazam birlikteliği ile yangın söndürülebildi ve yangın nedeniyle yaralanan ev halkı hastaneye sevk edildi. Asıl yazımızın amacını belirtir içerik bu aşamadan sonrası için...

İmtihan çok ağırdır. Ailenin imtihanı, Güneşli Köyü halkının imtihanı, Eskil halkının imtihanı, Devletin imtihanı. İmtihanı kim ne ölçüde geçecektir veya geçebilecek midir?

Yangın bilançosu çok ağırdır. Bir yandan yaralarının tedavisi için hastanede muayene olan ev halkı bir yandan da yaşadıkları şoku atmaya çalışmaktadır. Ev ve içindeki tüm eşyalar kullanılamaz haldedir. Hastaneden çıkınca nasıl olacaktır. Ev yok eşya yok. Maddi imkan yok. Daha onlarca sorun. Tam da bu düşünceler ile hastanede ailenin tedavisi sürerken “Güneşli Köyünün koca yürekli insanları” çoktan toplanmış Ahmet Koyuncu ve ailesinin maddi yaralarının sarılabilmesi için seferber olmuştur. Tüm köy halkı evlerinin sonuna kadar mağdur aileye açık olduğunu öncelikle bildirmiştir. Bunun yanında köyde boş durumda evleri olan birkaç ev sahibi boş evin derhal dizayn edilmesi için çalışmalara başlamıştır. Ahmet Koyuncu ile yapılan görüşme sonrasında yanan eve en yakın yerde bulunan evde kalmalarının doğru olacağını beyan etmesi üzerine tüm köy seferber olmuş, evin büyük bir eksikliği daha Ahmet Koyuncu’nun ailesi hastaneden dönmeden tamamlamıştır. Fakat bu destek sadece Güneşli ile sınırlı değildir. Olayın haberini alan tüm Eskil maddi manevi desteğini Ahmet Koyuncu'nun ailesine sunmuştur. Ayni ve nakdi desteklerini seferber eden Eskil, ailenin yanında olduğunu hissettirmiştir. Hatta öyle ki yurt içinde ve hatta yurt dışında kalan Eskilliler olaydan haberdar olunca maddi destekleri konusunda aileyle irtibata geçmiştir. Sivil Toplum Kuruluşlarımızdan Eskilliler Kültür Eğitim ve Dayanışma  Derneği (ESKİLDER) de aileyi ziyaret edip aileye destek olmuştur.

Bütün bunlar yaşanırken devlet nerededir? Halkının sorunlarından haberdar mıdır?

Evet devlet her şeyin farkındadır, devlet tıpkı Güneşli Köyü halkı gibi, tıpkı Eskil halkı gibi, Sivil Toplum Kuruluşları gibi yaraların sarılması için çoktan çalışmalara başlamıştır. Sayın Kaymakamımız Kübra Karaalioğlu olay hakkında bilgi aldıktan sonra Belediye, AFAD, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ve diğer kurumlar aracılığıyla derhal Ahmet Koyuncu'nun ailesine destek olmuştur. Bunun yanında bizzat ailenin yanında olduğunu A.K.’nın ailesine hissettirmesi, aile ile ilgilenmesi devletin halkının yanında olduğunun en güzel göstergesidir.

İmtihan ağırdı fakat ESKİL imtihanlar konusunda hep birlikte hareket etmenin bilincindeydi ve birlikte çok güzel sonuçlar alınabileceğinin farkındaydı.

Birlikte Çok Güzel Oluyorsun “ESKİL”

İlgili haber için tıklayınız...

Bu haber toplam 3753 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum