“Biz Birlikte Türkiye’yiz”

2235316-4-partinin-tbmm-baskan-adaylari-belli-oldu-son-dakika_1711440_720_400-001.jpg

Bu topraklarda biz güçlü olmak zorundayız. Bir değil birlik olmak zorundayız. Bizden beklenen bu olmalı. Ayrıştırıcı değil birleştirici olmak zorundayız. Türk Kürt ile Laz Çerkez ile Arnavut Boşnak ile Siyah Beyaz ile anlam kazanır. Biri olmadığı zaman diğeri de anlamını yitirir. Bize lazım olan gençlik bir parti veya zümre gençliği değildir. Biz parti ve şahsiyetlerin ebediliğine kani değiliz. Her şeyden üstün, her şeyden önce bir Türkiye vardır. 
Biz Türk Gençliği istiyoruz!Neden mi?
Siyaset, Seçim, Seçim Sonuçları, Koalisyon, Erken seçim, Gündem derken her dönem de olduğu gibi bu sürede içerisinde farkında olmadan zedelenen bazı duygu ve düşüncelerimiz oldu.
Mesela birlik ve beraberlik duygumuz değiştirilmeye çalışılmaktadır. Önemli olan bunun kim tarafından ve niçin yapıldığıdır. Bu mesele sadece günümüz Türkiye’sine ait bir mesele değildir. Bu meselenin özünde ise Dinler mücadelesi vardır. Yani Müslümanlar ve Hristiyanların 634 Yermük ile başlayan 732 Puvatya ile devam eden bir mücadelenin devamıdır aslında günümüzde ki doğuda yaşananlar. Avrupalı Emperyalist devletler geleceğe yönelik planlarını birer birer uygulama aşamasındalar. Bunlardan biride Doğu’da azınlık olan bir Kürt devleti kurmaktır. Şark meselesi diye adlandırdıkları bu meselenin özü ise Kemal Beydilli’nin de ifade ettiği gibi Osmanlının Avrupa’dan atılması, Türklerin ve Müslümanların tasfiye edilmesidir. Katolik Avrupa için Müslümanların tehdit olmaktan çıkarılmasıdır. Bunun için yapacakları tek iş birlik olan bir toplumun içine nifak tohumları saçarak ayrıştırıcı bölücü faaliyetleri açıktan olmasa da kapalı bir şekilde desteklemektir. Hakeza balkanlarda kurulan devletlerin nasıl kurulduğunu ve bununla birlikte Ermenilerin, Gürcülerin kim tarafından niçin ve nasıl kurulduklarını hepimiz iyi biliyoruz. Bununla birlikte Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan’ın yıllardır Avrupalı devletler tarafından desteklendiği apaçık ortadadır. Böl parçala yut yutamasan da kontrol et taktiği gereği üzerimizde oynanmış oyunların aynısı yine oynanmaktadır. O nedenle bizler bu nifak tohumlarını bertaraf etmekle mesulüz. Biz hiçbir şekil de inandığımız Türkiye davasından İstiklal mücadelemizden geri adım atmadığımız gibi ileri adım atmaktan da geri durmayacağız. Bu adımlarımız batı eksenli olmak yerine artık dış politika da yönümüzü doğuya çevirmek zorundayız. Yapılacak iş ise Türk Ekonomik birliği olmalıdır. Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Kerkük, Türkmenistan, Özbekistan, Doğu Türkistan, Güney Azerbaycan, KKTC, Batı Trakya, Afgan Türkleri. Suriye Türkleri, Kırım Tatarları ve Türkiye Ekonomik birlik ile daha güçlü bir Türk dünyası olacaktır.
Birçok Türk devletinin ve Türk topluluklarının son umudu Türkiye’dir. O nedenle bizler bunları bilerek çalışmalı ve hareket etmeliyiz. Bu topraklarda biz güçlü olmak zorundayız ve hiçbir oyuna gelmemeliyiz. Son olarak ise Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine Müslüman oldukları için yapılan bu zulmü kınıyor ve zalimleri Allah’a havale ediyorum. Ninnilerle uyutulması gereken bebeklerin, kurşunlarla susturulduğu bir dünyada susmak ancak şeytana yoldaşlık etmektir.

#‎FreedomForEastTurkestan.  Vesselam…

Muzaffer Yayar / Tarihçi / Gazeteci / Yazar

Bu yazı toplam 2650 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum