Boşnak Başkandan Toru’ya Ziyaret

Boşnak Başkandan Toru’ya Ziyaret

Bosna Hersek’in ilk başörtülü belediye başkanı Visoko Belediye Başkanı Amra Babic, Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru’yu ziyaret etti.Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin Balkan ü...

Bosna Hersek’in ilk başörtülü belediye başkanı Visoko Belediye Başkanı Amra Babic, Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru’yu ziyaret etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin Balkan ülkelerinde bulunan üye belediyelerine yönelik düzenlediği “Atık Yönetimi/Geri Dönüşüm ve Meslek Edindirme Uygulamaları” konulu Bilgi ve Tecrübe Paylaşım Programı için Konya’ya gelen Bosna Hersek Visoko Belediye Başkanı Amra Babic, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu makamında ziyaret etti.

GÖNÜL BİRLİKTELİĞİMİZ DEVAM EDİYOR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Aynı kültürün, aynı tarihin insanlarıyız. Aynı kimliği paylaşıyoruz. Onun için biz Balkanları önemsiyoruz. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Kader birlikteliğimiz, gönül birlikteliğimiz devam ediyor” diyerek Balkan ülkelerinin Türk Dünyasındaki önemine işaret etti.

“KADININ GÜCÜNÜ HİSSETTİRMELİYİZ”

Kardeş ülke Bosna Hersek’i ziyaret etmek istediğini belirten Başkan Toru, “Yerelde kadının gücünü hissettirmek lazım. Dayanışma içerisinde olmamız lazım. Siz ifade ettiniz, Konya’nın kalbi de Meram diyebiliriz. Şu anda Konya’nın 31 tane ilçesi var. İlçeler arasında nüfus büyüklüğü olarak Meram 2. sıradadır. Medeniyet olarak baktığımızda Selçuklu medeniyetinin yanı sıra tarihe yön vermiş birçok medeniyetin izlerini Meram’da görebilirsiniz. Tarih ve kültür anlamında çok zengin bir ilçemizdir” şeklinde konuştu.

“BOSNA’NIN KALBİ VİSOKO’DUR”

Visoko Belediye Başkanı Amra Babic ise, “Avrupa’da ilk kapalı belediye başkanıyım. Bu Bosna için çok önemli bir şey; özellikle bayanlar, kapalı bayanlar için. Çünkü Bosna’da çok fazla kapalı bayan yok, Türkiye’deki kadar yok. Türkiye’de siz ilk başörtülü belediye başkanı seçildiğinizde çok memnun olduk. Tebrik ediyoruz. Bosna Hersek’in kalbi Visoko’dur. Biz Türkiye Cumhuriyeti ile kardeş şehirlerimiz ile dostluğumuzu devam ettiriyoruz. Sizleri de Visoko’ya bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1064 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya