Böyleleri de var! "Sarrafın kredi kartı ve işçilik hassasiyeti"

Böyleleri de var! "Sarrafın kredi kartı ve işçilik hassasiyeti"

Böyleleri de var! "Sarrafın kredi kartı ve işçilik hassasiyeti"

Konya'da Tevfikiye Caddesi'nde faaliyet gösteren Battaloğlu Sarrafiyenin sahibi Zeki Battaloğu ticarette gösterdiği hassasiyetle "helal olsun!" dedirtiyor.

İş yerlerinde kredi kartı uygulamasının olmadığını belirten Battaloğlu, "Paranın bankadan dolaşmasına hiçbir şekilde istemiyoruz, örneğin bazı esnaflar altını kredi kartı ile satıyor tekrar peşin olarak geri alıyor. Bu düpedüz faizdir, çünkü bu konuyu araştırdığımızda; bir malın sattıktan sonra üzerinden belli bir zamanın geçmesi, mekanın değişmesi  ve o malı alan ve satan kişinin değişmesi gerekir. Aksi durumda kredi kartıyla satılan ürünü peşin olarak geri almak faizdir. Bizim için hayat felsefemizin özü helal kazançtır. Dolayısıyla iş yerimizde kredi kartı yoktur." diye konuştu.

Altın alırken ve satarken dikkat ettikleri bir başka hususun işçilik parası olduğunu kaydeden Battaloğlu, "Biz ürün satarken işçilik parası almıyoruz, eğer satarken bir ürün için böyle bir bedel alıyorsak bu bedeli o ürünü alırken de vermeliyiz, aksi durumda bu haksız bir kazançtır o nedenle altını alırken de satarken de, tartarak alıyor ve satıyoruz." dedi.

Ticarette açıklık ve şeffaklığın önemine vurgu yapan Battaloğlu, biz terazimizi, hesap makinemizi, hesabımızı hepsini müşterimize göstererek yapıyoruz ve hesap özetini de bir kağıda yazarak eline veriyoruz diyen Zeki Battaloğlu, Konya'da altını en ucuz satan ve en yüksek fiyata alan firma olduklarını sözlerine ekledi.

battaloglu-sarraf-002.jpgbattaloglu-sarraf-001.jpgbattaloglu-sarraf.jpg

haberfark.net

Bu haber toplam 4291 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum