Bu bir ilk

Bu bir ilk

Selçuk Üniversitesine bağlı Çumra Meslek Yüksekokulu başarılı çalışmaları sayesinde Türkiye’de ilk kalite belgeli okul unvanını aldı.

Selçuk Üniversitesine bağlı Çumra Meslek Yüksekokulu başarılı çalışmaları sayesinde Türkiye’de ilk kalite belgeli okul unvanını aldı.

 

Çumra Meslek Yüksekokulunun, bugün için, bünyesinde ülkemizde tek olan Şeker Teknolojisi, Organik Tarım, Süs Bitkileri Yetiştiriciliği, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümleri bulunuyor.

 

Selçuk üniversitesi bünyesinde olan Çumra meslek yüksekokulu yaptığı çalışmalarla adında sıkça söz ettirir oldu. Aldığı kalite belgeleriyle ve modern cihazlarıyla birçok üniversiteden daha fazla imkâna sahip olan Çumra meslek yüksekokulu yaptığı başarılı çalışmalarla bir yüksekokuldan beklenenden daha fazlasını veriyor.

 

Yüksekokulda bulunan merkez laboratuarında tubitak projelerini gerçekleştirdiklerini belirten laboratuar sorumlusu Fatma Evranos, ’’tubitak projelerini öğrencilerle birlikte yürütüyoruz, burada çeşitli analizleri hocaların kontrolünde yapıyoruz’’ dedi.

 

Öğrencilerin çeşitli bitkilerden parfüm çıkardığı Tıbbi ve aromatik laboratuarından sorumlu öğretim görevlisi Züleyha Endes ’’önemli olan parfümün hangi bitkiden  yapıldığıdır, biz kendi ürettiğimiz bitkileri kullanıyoruz, önemli olan bitkinin kaliteli olması ve özyağlarının alınmış olması gerekiyor, biz bu bitkilerle sabun, parfüm ve kozmetik ürünleri imal ediyoruz, Türkiye’de ilk olduğumuzu düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

Türkiye’de ilk olan bölümlerden şeker teknolojisi laboratuar sorumlusu öğretim görevlisi Meryem Kara, laboratuarda, şeker, mikrobiyolojik ve kimyasal analizler yaptıklarını ifade ederek ’’öğrenciler burada şeker üretimi bile yapabiliyor, Türkiye’de tek bölüm olması avantaj, iş sahası yönünden avantajlı bir bölüm’’ dedi.

 

Kalite yönetim temsilcisi öğretim görevlisi Günel Yılmaz 2007’de kalite çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, düzenli bir iş akışı ve iyi bir performans göstererek kalite belgelerini aldık dedi. Günel ’’ kalitenin amacı sürekli gelişmektir ve iyi hedefler oluşturmaktır, bizler hep en iyisi için çalıştık, geldiğimiz noktada Türkiye’de tekiz. Bunda büyük payı olan Yüksekokulu müdürü Fatih Er ve Rektör Süleyman Okudan’a teşekkür ediyoruz’’şeklinde konuştu.

 

Yüksek okul müdürü yardımcı Doçent Doktor Fatih Er, 2004 te bu yüksekokula başladıktan sonra hep dikey büyümeyi hedeflediklerini belirtiyor. Er ’’,öncelikle çalışma tekniklerine önem verdik, tubitak ve Avrupa birliği destekli projeler başladı, bu projede 7 öğretim görevlisi yer alıyor, Leonardo da vinci ve erasmus programlarına 60 öğrenci gönderdik, bu programlar Avrupa birliği tarafından yürütülmektedir’’dedi.

 

Er, laboratuar altyapısını sağladıktan sonra ekibi kurduğunu belirterek, toplam 21 kişilik kadromuz ve 700 öğrencimiz var, amacımız sayıyı artırmak değil nitelikli öğrenciler ve kalifiyeli eleman yetiştirmektir’’ şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2755 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim