Bu ifadeler Eskilliyi anlatmıyor

Bu ifadeler Eskilliyi anlatmıyor

Eskil Kaymakamlığı’nın resmi sitesindeki düzensizlik dikkatlerden kaçmıyor. Sitede 4 ay önce ilçeden tayin olan eski Kaymakam Deniz Zeyrek’in ismi hala protokol listesinin zirvesindeki yerini korurken, Eskil’de sosyal hayat bölümünde yer

Eskil Kaymakamlığı’nın resmi sitesi eskil.gov.tr adresindeki düzensizlik ve Eskil insanını inciten ifadelerin yer almasına vatandaşlardan tepki geldi.

 

Deniz Zeyrek Hala bir numara!

Sitede yer alan protokol listesinin ilk sırasında hala 4 ay önce Eskil’den Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’ne tayini çıkan ilçenin eski Kaymakam’ı Deniz Zeyrek’in ismi yer alıyor. http://www.eskil.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=137&Itemid=166

Şehitlerin isimleri okunmuyor

Sitede yer alan ve 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan Eskilli şehitlerin isimleri, söz konusu alanda isimlerin üzerinde farklı resimlerin olmasından dolayı okumak mümkün olmuyor.

http://www.eskil.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=135&Itemid=164

 

İdari Durumda köye bağlı yayla!

İdari durum kısmında ise, kendisine bağlı bir belde, 8 köy ve 70 küsur yayla bulunan Eskil için kullanılan ifadeler ise şu şekilde:

Eskil İlçesine bağlı 8 adet Köy bulunmaktadır. Böğet, Başaran, Güneşli, Bayramdüğün, Celil, Çukuryurt, Katrancı ve Sağsak. Bu köylere bağlı 14 yayla bulunmaktadır.”

 http://www.eskil.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=114&Itemid=110

 

Biz neymişiz?

Sosyal hayat bölümünde yer alan ifadeler ise Eskil insanını üzecek nitelikte;

işte eskil.gov.tr’de yer alan Eskil’de sosyal hayat:

 “Eskil’de Evlenmeler genellikle akrabalar arasında olup, görücü usulüyle evlilik hala canlılığını korumaktadır. Akraba evliliğinin sebeplerinin başında ise mirasın ve tarlaların paylaşılmaması, malın dışarı çıkmaması gibi nedenlere dayanmaktadır. Bunun için evlilikler erken yaşlarda yapılmaktadır. Daha çocuk yaşta denecek nişanlar yapılmakta ve çocuklar erkenden evlendirilmektedir.”  

 

Bu sözlerin Eskil ve Eskil insanını üzdüğünü dile getiren vatandaşlar, Eskil’de nerdeyse çocuğu askerlik yapmadan evlendiren aile yok ve evliliklerde burada yazılanların aksine evlenecek gençlerin tercihi yönünde olur, ayrıca son dönemde üniversite okuyan onlarca öğrencimiz var ama bu metine göre biz bunların hiçbirini yapmıyoruz 3-5 dönüm tarla için çocuklarımızı küçük yaşta kafamıza göre evlendiriyoruz!

 

Sayın Kaymakamımızdan isteğimiz bu ifadeler bir an önce oradan kaldırılsın diyen vatandaşlar, yukarıda yer alan sözleri okuyan  Eskil’e gelecek bir memur ya da Eskil hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bir kişinin ilçemiz halkına bakış açısı ne olur acaba? şeklinde konuştular.  http://www.eskil.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=111&Itemid=107

 

 

 

 Ayrıca sitede anlatım bozuklukları ve kelime yanlışları da dikkatlerden kaçmıyor.

Bu haber toplam 2276 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum