Büyükşehir Bilim Tırı İlçelerde

Büyükşehir Bilim Tırı İlçelerde

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi, öğrencilerde bilim merakını uyandırmak için Bilim TIR’ı ile Konya’nın ilçelerinde etkinlikler düzenliyor.Bili...

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi, öğrencilerde bilim merakını uyandırmak için Bilim TIR’ı ile Konya’nın ilçelerinde etkinlikler düzenliyor.

Bilimsel sergileri ve farklı özellikleri ile büyük ilgi gören Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi, Bilim TIR’ı ile ilçelerdeki öğrencilere de bilimi eğlence ile sevdiriyor. Bilim TIR’ı ile Bilim Merkezi’ni taşradaki bilim meraklılarının ayağına götüren Konya Büyükşehir Belediyesi, Bilim TIR’ı etkinliği çerçevesinde “Sıfırın Altında” isimli bilim gösterileri ile öğrencilere bilimin eğlenceli yüzünü gösteriyor.

Medeniyet Okulu Projesi kapsamında bilim turuna çıkan Bilim TIR’ı, bugüne kadar Altınekin ve Sarayönü ile beldelerinde ilkokul 4. sınıf ve ortaokulda okuyan 2 bin 510 öğrenciye ulaştı. Bilim TIR’ı, Sarayönü’ndeki programların ardından Derbent ve Kadınhanı ilçelerinde öğrencilerle buluşmaya devam edecek. Gittiği ilçelerde okul sayısına göre birkaç gün kalan Bilim TIR’ı, 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonuna kadar 8 ilçedeki okullarda, önümüzdeki dönemde ise diğer ilçelerdeki okullarda öğrencilerle buluşacak.

haberfark.net

Bu haber toplam 1852 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim