Büyükşehir Tarımsal Desteği Artırıyor

Büyükşehir Tarımsal Desteği Artırıyor

İlçe buluşmalarını Güneysınır, Çumra ve Akören’de sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2015 yılı için çiftçiye 22 milyon liralık küçük ölçekli sulama projesi desteği, 9 milyon lir...

İlçe buluşmalarını Güneysınır, Çumra ve Akören’de sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2015 yılı için çiftçiye 22 milyon liralık küçük ölçekli sulama projesi desteği, 9 milyon liralık fidan ve fide, 2 milyon liralık bağ aparatı desteği verdiklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki yatırımları başlatarak vatandaşlarla buluştuğu İlçe Meclisi toplantılarını Güneysınır, Çumra ve Akören’de sürdürdü.

Programlara AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Milletvekili adayları Leyla Şahin, Ömer Faruk Kanık, Güneysınır Belediye Başkanı İsmail Özcan, Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, Akören Belediye Başkanı Ekrem Tulukçu, Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü yöneticileri, Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve davetliler katıldı.

İlçelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ana cadde düzenlemesi çalışmalarını başlatarak muhtarların mahalleleri ile ilgili taleplerini dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

"61 MİLYON LİRALIK YENİ PROJE HAZIRLADIK"

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurdukları Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen desteklerden de bahseden Başkan Akyürek, “Çiftçimize 22 milyon liralık küçük ölçekli sulama projesi desteği, 9 milyon liralık fidan ve fide desteği verdik. Çilek dağıtımı bu hafta başlıyor. 2 milyon liralık bağ aparatı tahsis ettik. Ayrıca 61 milyon liralık yeni proje hazırladık. Gelecek yıldan itibaren uygulamaya geçecek. Yeni mahalle olan beldelerimizi ve köylerimizi ilgilendiren desteklerimiz artarak devam edecek” dedi.

Şehrin tamamının imar çalışmasının sonuçlanma aşamasında olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Bu çalışmaya 21 milyon lira harcadık. Görünmeyen ama önemli bir yatırım. Şehrin tamamının imar planı olmazsa yeni yatırım çekmek, nizami binalar yapmak, şehirleşmek mümkün değil. 100 binlik ve 25 binlik planlar meclisten geçti. 5 binlik planın yapımı da başladı” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da birlik ve beraberlik olur, ana hedef hizmet olursa sonucunda başarının geleceğini ve hizmet yağmurunun devam edeceğini söyledi.

Gittiği ilçelerde yoğun ilgiyle karşılaşan Başkan Akyürek, Çumra’da Belediye Başkanı Mehmet Oğuz ile birlikte Çumra’ya yapılacak Şehir Konağı’nın protokolü imzaladı, Çumra KOMEK binasında incelemelerde bulunarak kursiyerlerle sohbet etti.

haberfark.net

Bu haber toplam 1384 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.