Çanakkale Ruhu Kent Meydanına Taşındı

Çanakkale Ruhu Kent Meydanına Taşındı

Aksaray Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde Kent Meydanı’nda dev bir plato kuruldu.Kurulan platoda yerlere dökülen kum ve hazırlanan siperler ile Çanakkale Savaşı tiyatro şekl...

Aksaray Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde Kent Meydanı’nda dev bir plato kuruldu.

Kurulan platoda yerlere dökülen kum ve hazırlanan siperler ile Çanakkale Savaşı tiyatro şeklinde bir kez daha canlandırıldı. Kent Meydanında düzenlenen programa Vali Şeref Ataklı, Alay Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, siyasi partilerin il Başkanları, daire müdürleri ve yüzlerce öğrenci katıldı.

Düzenlen etkinliklerin 3 gün boyunca günde 5 seans olarak boyunca devam edeceğini dile getiren Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümünde Çanakkale de yatan şehitlerimizi rahmet ve hayırla yad ederken onlara şükran borcunu ödemenin yolunun, vatanımıza devletimize bayrağımıza birlik ve beraberliğimize kararlı bir şekilde sahip çıkmaktan geçmekte olduğunu görmekteyiz” dedi.

Yazgı, “Bu zaferin yeni nesillere aktarmasını sağlamak amacıyla bugün burada kurduğumuz, Çanakkale platosuyla bir kez daha bu büyük mücadeleyi hatırlamak ve hatırlatmak istedik. Milli şairimizin deyimiyle ’Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela’ bütün dünyanın nasıl üzerimize geldiğini ve bizlerin nasıl mücadele ettiğini temsili de hissetmemizi sağlayacaktır. Çanakkale platomuz üç gün boyunca sürecek ve günde beş seans gösterilecek olup, Çanakkale de yaşanan olaylar halkımıza ve öğrencilerimize tiyatral şeklinde sunulacak. Seanslar, saat 09.00’ da başlayarak saat 18.00 e kadar devam edecek. Böylece maddi ve manevi değerlerimizi öğrencilerimize ve hemşehrilerimize aktarmış olacağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan, etkinliğe katılan vatandaşlar ise çok duygulandıklarını belirterek, organizasyondan dolayı Aksaray Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini söyledi.

Bu haber toplam 841 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya