Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

Canım Amcam Veyis Ersöz’ün ardından

Ölüm, ölmeyen gerçektir. Ölüm, insanı gerçek anlamda derinden etkileyen, vuslata kadar ayrılık hüznünü yaşatan bir hakikattir. Rahatsızlığı sebebiyle tedavi gördüğü hasta hanede 27 Temmuz 2018 Cuma günü sabah saat 06.30 sularında amcam Veyis Ersöz Rahmeti rahmana kavuşmuştur. Bugüne kadar sevdiklerimizi kaybettiğimizde yaşadığımız ayrılık hüznünü,çok sevdiğim amcamın vefatı ile de derinden yaşadım. Hacıveyis Camii'nde ikindi namazı sonrası cenaze namazı çok sayıdaki sevenleri tarafından kılınarak, üçler mezarlığına defnedilmiştir.

Amcam Veyis Ersöz; hayatının her anını örnek bir şahsiyet olarak en mükemmel bir şekilde inandığı değerler uğruna hiçbir şeyden çekinmeden yaşamış ve yaşatılması içinde mücadele etmiştir. Gerçekten insanı kâmil, büyük bir şahsiyettir. Aileden aldığı dini bilgilerinin üzerine hep yenilerini ilave etmenin gayreti içinde olmuştur. Öğretmenliğe başladığı yıllar, dini bilgilerin öğretilmesinin yasak olduğu, öğretenlere eza ve cefaların yapıldığı ceberrut bir dönemdir. Konya’mızın Çumra ilçesine bağlı Küçükköy’de Öğretmenlik yaptığı yıllarda okulun temizlik görevlisi, hademesi olan Ahmet Efendiden kendi odasında sabah erken saatlerde Kur’an-ı Kerîm Okumasını öğrenmiştir. Mütevazı kişiliği ile gurur ve kibire kapılmadan, inandığı değerler uğruna, hem kendisi, hem de insanlığın kurtuluşu için elinden gelen her türlü fedakârlığı yapmış bir gönül insanıdır.

Ölüm, aramızdan ayrılan sevdiğimiz insanları hatırlamanın, onları hayırla yâd etmenin ve ayrıca hayatını devam ettiren insanların kendilerini hesaba çekmenin yoğun olarak yaşandığı dönemlerdir. Ölümden etkilenip, en yakınını kaybeden nice insanların kendi davranış ve yaşayışlarına daha çok özen gösterdiği bir gerçektir. Müslüman’ım diyen bir insan kendini hesaba çekilmeden önce hesaba çekmeli, ölmeden önce kendini ölmüş gibi değerlendirmelidir. Bu hesaplaşma sonucu yaptıkları, yapması gerekirken yapmadıkları, yasaklanmış olan haramlardan ne kadar uzak durduğu konularında kendini değerlendirmelidir. Bu değerlendirmede Allah ve Resulü’nün emirlerini gerçekten yapıyor ve yasaklarından kaçınıyor muyuz? Bu değerlendirmeler sonucu ibadetleri yapıyorum ve yasaklardan da tam anlamıyla kaçınıyorum diyebiliyorsak, iyi yoldayız ve devam etmeliyiz. Tam tersi hayatımızda ibadet yoksa haramlardan da kaçınmıyorsak o zaman bizim için büyük sıkıntılar var demektir. Bu imtihan dünyasında güzel amellerle iyi huylu, ahlak sahibi olanlar her iki âlemde de kazanırlar. Amcamın, Rabbimizin rızasını kazanmak için çalışan şuurlu bir Mü’min olduğuna şahidiz. Rabbimiz, kusurlarını bağışlasın, rahmeti ile muamele edip, mekânını cennet eylesin.

Milli Selamet Partisi Konya İl Başkan Yardımcılığı ve basın sözcülüğü görevinde bulunmuştur. İlim Yayma Cemiyeti, İRŞAD, Milli Gençlik Vakfı, Ravza Eğitim Vakfı ve benzeri birçok sivil toplum örgütünde başkan, üye, yöneticilik yaparak, insanların en hayırlısı insanlara en çok faydası dokunandır düsturu gereğince insanımıza hizmet etmiştir. 92 yıl hayırlı, bereketli, İslam’la dolu güzel bir hayat yaşamıştır. 70 yıl aralıksız sürdürmüş olduğu yazarlık hayatı süresince, birçok yerel, bölgesel ve ulusal gazete ve dergilerde 20.000’den fazla makalesi yayınlanmıştır. Ayrıca; Gönüllerden Damlalar, Ünitelerin Şiirle İzahı, Yeni İlâhiler, Sosyalizm, Komünizm, Faşizm ve Şeriat Nedir?, Dünden Bugüne Kültür ve Maarifimiz, İslâm da Akıl ve Nefis Eğitimi, İslâm da Cemaat ve Önemi, Âyetlerle Allah Korkusu, Tarihte Ünlü Kefereler, Ünlü Zalimler, Cami ve Cemaat Adabı, Namaz Risalesi, Âyet ve Hadislerin Işığında Ölüm ve Sonrası, İslâm da İlim, Ahlâk, Sabır ve Şükür, İslâm da Hak Batıl, Ümit-Korku ve Cömertlik-Cimrilik, İslâm da Aile Hayatı ve Komşuluk, İslâm da Ana-Baba ve Kul Hakkı, Hepimiz Ölüm Yolunun Yolcularıyız isimli yayımlanmış 20 eseri bulunmaktadır. Yaptığı özverili çalışmaları sebebiyle birçok kuruluş tarafından ödüle layık görülmüştür. Aile fertlerimizden, büyüklerimizden ve amcam Veyis Ersöz‘den bizlerde çok şeyler öğrendik. Hayatını İslâm için adayan, yazılarını aynı ideal uğruna yazan amcam Veyis Ersöz, bizlere de çok güzel örnek olmuştur. Bize güzel örnek olan amcam ve bütün güzel insanların önderliklerini yarınlara, aynı ideal ve anlayışla taşımayı Rabbimiz, bizlere nasip eylesin.

Âyet-i kerimelerde “Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döneceksiniz.” (Ankebut suresi-ayet:57) “Hiçbir kimse Allah’ın izni olmadan ölmez. O belli bir vakte bağlanmıştır.” (Al-i İmran suresi-ayet:145) “Nerede olursanız olun, sağlam kaleler içinde bulunsanız bile ölüm size yetişecektir.”(Nisa suresi-ayet:78) “Ecelleri geldiği vakit ne bir lahza geri bırakabilirler ve ne de ileri (öne) alabilirler.” (Nahl suresi-ayet:61)“Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber!) Sabredenleri müjdele!”“O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman: Biz Allah'ın kullarıyız ve biz O'na döneceğiz, derler.” “İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır. Ve doğru yolu bulanlar da onlardır.” (Bakara Sûresiâyet 155-156) buyrulmuştur.Amcam Veyis Ersöz’ün cenazesine katılan, evine gelen, telefon ile arayan, mesaj gönderen, sosyal medya aracılığı ile yorum yazıp acımızı paylaşan taziyelerini bildiren, dua eden kardeşlerimize kalb-i şükranlarımı sunuyorum. Allah (c.c.), her birinden razı olsun.Amcam ve bütün ehl-i imanın ruhları için el-Fatiha

Bu yazı toplam 3459 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.