Cenap Aşçı'dan Sultanhanı'na ziyaret

Cenap Aşçı'dan Sultanhanı'na ziyaret

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı referandum çalışmaları kapsamında önceki gün Sultanhanı'na ziyarette bulundu.

Gümrük ve ticaret Bakanlığı müsteşarı Cenap Aşçı Sultanhanı belediyesini ziyaret etti.

Ziyarete Aksaray İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Tüzün, İl Genel Meclis Üyesi Sadrettin İriş ve diğer yetkililer katıldı. Müsteşar Aşçı'yı ve diğer misafirleri Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Belediye Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda Vatandaşla birlikte karşıladı.

Sultanhanı belediyesi Meclis salonunda gerçekleşen ziyarette İlk olarak Sultanhanı Belediye başkanı Fahri Solak bir konuşma yaptı. Başkan Solak Vatandaşların ilçelik kosundaki Soruları üzerine açıklamalarda bulundu.

Başkan Solak Konuşmasında ''Geçtiğimiz Günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile çok olumlu Görüşmelerim oldu. Şunu Açıklıkla ve net bir şekilde Söylüyorum ''Sultanhanı 30 Yıl önce İlçeliği kaçırdı!''bugün bu ilçelik fırsatı yeniden önümüzde! Eğer ki Sultanhanı halkı Bu süreçte de Bizle birlikte olursa bizleri desteklerse Kesin şekilde söylüyorum 2019 yılına kadar Sultanhanı ilçe olacak! Bu son fırsatı iyi değerlendirelim, Geçmişteki hataları yeniden yapmayalım, 16 Nisan Referandumu bizim için çok önemli, bizler sultanhanı olarak Sandıkları patlatırcasına Evet'i destelememiz gerekiyor. Sultanhanında %90 EVET Çıkmasının Ülke genelindeki Sonuçlara hiçbir etkisi olmaz, Fakat Sultanhanında %90 EVET çıkar ise bunun ilçeliğimize çok büyük katkısı olacak, geçmişteki hatalara lütfen düşmeyelim ve Sultanhanı olarak bu şansı iyi değerlendirelim'' dedi.

Ardından Sultanhanı belediye Meclis salonunda Vatandaşlarla Sohbet eden Gümrük ve Ticaret bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı 16 Nisandaki Referandumda Vatandaşlarımızın Darbe yasasına karşı ilk defa Sivil bir ana yasayı oylayacağını belirtti. Müsteşar Aşçı Yaptığı konuşmada ''1980 Darbesi ile birlikte Hazırlanan 82 ana yasasına karşı Bugün sivil bir anayasa yapılmıştır, 82 anayasası ile birileri çıktı 367 olmadan siz Cumhurbaşkanı seçemessizin dedi ve ülkemizi krize soktu, Yine Sayın Ecevitin önerisi ile Cumhurbaşkanı olan Ahmet Necdet sezer zamanında Bakanlar kurulu toplantısında Sezer'in Ecevit'e anayasa kitapçığını fırlatması ile bir gecede ülke ekonomisi %45 küçüldü. Bu olayların bütün kaybını bu ülke verdi bu vatandaşlar verdi yani bizler verdik. Bu nedenle 16 Nisan da Bir siyasi parti seçimine gitmiyoruz, 16 Nisan da sivil bir anayasayı ve Ülkemizin geleceğini oyluyoruz, bu darbe anayasasından kurtulmayı oyluyoruz, bu darbeciler 60'da da 80 'de de bu milleti hedef aldı, 15 Temmuz'da da bu zihniyet milletimizin evlatlarını şehit etti, meclisimizi bombaladı, bunlardan kurtulabilmek için 16 Nisanda tercihimizi iyi yapmalıyız’ dedi.

Daha sonra Vatandaşların Sorularına cevap veren Aşçı Halı Tamirciliği Yapan Ahmet Sarı isimli İşletme sahibi Gümrük vergilerinde Yurt dışından Tamir için Geçici kabul ile getirdikleri Halılar için verginin % 25'ten % 85'e çıkartıldığını, bu uygulamanın Sultanhanı'ndaki halı tamircilerine büyük zarar verdiğini ve bu konuda bir kolaylık sağlanması talebini dinledi. Müsteşar Aşçı Gerekli girişimlerin yapılacağını belirterek ''Halıcı kardeşlerimizin bu sorununu en kısa zaman da çözüme kavuşturacağız'' dedi.

Ardından Gümrük ve ticaret Bakanlığı müsteşarı Cenap Aşçı ve beraberindekiler Sultanhanından ayrıldı. sultanhani.gen.tr

Bu haber toplam 2086 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.