Çiftçi Tarla Yolunda

Çiftçi Tarla Yolunda

Eskilli çiftçi yeni sezonun ilk mesaisine başladı.

Eskilli çiftçi yeni sezonun ilk mesaisine başladı. Çiftçiler sezonun ilk ürünü için tarlaya indi. Geçen yıl ekim ve kasım aylarında ekilen buğdayların gelişiminden memnun olan çiftçiler, bir yandan da bu sezondan yeni umutlar bekliyor. 
Bu yıl kış aylarının geçtiğimiz yıla göre daha yağışlı geçtiğini ifade eden Eskil Ziraat Odası başkanlığı, Ziraat Odası olarak bu yıl rekoltede ciddi bir yükselme olmasının beklenildiğinin altını çizdi.

440 BİN DEKAR ARPA VE BUĞDAY

Tarım sezonu her sene bu dönemde başladığını ve umutlu beklentiler içine girdiklerini belirten Ziraat Odası Başkanı Necati Belgemen, 

tarımsal faaliyetlerin son durumunu değerlendirdi. Kış boyunca görülen kar ve yağmur yağışlarının etkisiyle buğday ve arpada verim artışı beklediklerini ifade eden Belgemen, geçen yıl yağış görülmemesi nedeniyle verim ve rekolte düşüşe neden olduğunu söyledi.Bu sezon 280 bin dekar alana buğday, 160 bin dekar alana da arpa ekimi yapıldığını kaydeden Belgemen,  bunun 120 bin dönümünün sulanamayan kıraç arazilerde bulunduğuna dikkat çekti. 

REKOLTE ARTIŞI BEKLENİYOR

Haziran ve temmuz aylarındaki hasatta geçen yıla göre verim ve rekoltenin artmasını beklediklerini belirten Ziraat Odası Başkanı Necati Belgemen, “Geçen yıla oranla inşallah 

daha fazla ürün alabileceğimizi sanıyoruz. Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre daha fazla yağışlı geçti” diye konuştu.
ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ YAYGINLAŞIYOR

İlçemizde gün geçtikçe ürün çokluğu yaygınlaşıyor. Bir zamanlar sadece buğday ve arpanın olduğu ilçemizde, şimdi Ayçiçeği, mısır,yonca,fasulye,nohut,aspir ve çok çeşitli ürünler ekilmektedir. Çiftçilerimiz sürekli araştırma içerisinde buda iyiye işarettir. Artık çiftçilerimiz tarımı bilinçli yapmakta ve teknolojiyi son derece iyi kullanmaktadır. Eskiden olduğu gibi kulaktan dolma bilgilerle değilde, alanında uzman kişilerden aldıkları bilgileri uygulamaktadır.

Bu haber toplam 1866 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.