Çiftçiden pancar parası tepkisi!

Çiftçiden pancar parası tepkisi!

Balküpü Şeker Fabrikası'na ürününü satan çiftçiler, pancar parası tahsili için gittiği bankada yaşadığı sıkıntılara isyan etti.

Bugün pancar parasını tahsil etmek için söz konusu hesabın bulunduğu Aksaray'daki bankaya giden çiftçiler izdiham yaşadı.

Yaşanan izdiham neticesinde ezilme tehlikesi geçiren bir vatandaş ambulansla hastaneye kaldırılken, olay yerine polis çağrıldı.

Balküpü'ne biz pancar satarken nizami bir şekilde ürünümüzü teslim etmemizi istiyor, ancak biz bankaya gidipte parayı tahsil edeceğimizde daha çok sıkıntı çekiyoruz diyen bir pancar üreticisi sözlerini şöyle sürdürdü, "Geçen yıllarda farklı bir bankadan paramızı tahsil ediyorduk. Bankaya giriyor sıramatikten numara alıyor ve sıramız geldiğinde gidip paramızı çekiyorduk, ancak bu yıl farklı bir banka ile anlaşılmış, gelen vatandaşlar sırayla ismini yazdırıyor ve 15-20 kişilik gruplar halinde içeriye alınıyoru. Soğukta 3-4 saat dışarıda bekledik. Bu izdihamda bir hemşerimiz çiğnenme tehlikesi geçirdi, bayıldı. Aynı bankanın diğer şubesine gittiğimizde para yok diye ödeme yapmıyor. Bir vatandaş olarak bu uygulamayı protesto ediyorum, acaba oradaki meslek grubu çiftçi yerine başka bir kesim olsa o soğukta öyle yine dışarıda saatlerce bekletirler miydi?" diye sözlerini tamamladı.

haberfark.net

Bu haber toplam 3265 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum