Çiftçilere Anız Yakma Uyarısı

Çiftçilere Anız Yakma Uyarısı

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte hemen her yıl karşılaşılan anız yangınlarına yönelik Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak çiftçilere uyarılarda bulundu.Tarımsal gelişmeler ve makineleşme ile bi...

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte hemen her yıl karşılaşılan anız yangınlarına yönelik Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak çiftçilere uyarılarda bulundu.

Tarımsal gelişmeler ve makineleşme ile birlikte son yıllarda anız yakılmasında da artışlar görüldüğünü belirten Başkan Koçak, çiftçilere anız yangını uyarısında bulunarak, “Yanlış bir alışkanlıkla çiftçilerin tarladaki bitki saplarının ekonomik değer taşımadığı düşüncesiyle böcek ve diğer zararlıların yok edilmesi, çeşitli hastalıkların önlenmesi, toprak işlemede kolaylık sağlaması ve daha fazla verim alınması amacıyla yaygın olarak anız ve kuru otları yakılması yaygınlaştı. Hasat yapıldıktan sonra en büyük sorun anız yakılmasıdır. Bu uygulama toprağı adeta öldürüyor. Toprağın tüm verimliliğini alıyor. Çiftçilerimiz asla böyle bir uygulama yapmasın” dedi.

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.