Cihanbeyli Belediyesi’nden ‘Mobil Belediye” Uygulaması

Cihanbeyli Belediyesi’nden ‘Mobil Belediye” Uygulaması

Konya’nın Cihanbeyli Belediyesi’nin başlatmış olduğu ‘Mobil Belediye’ uygulaması Kuşça Mahallesi ile devam etti.Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale tarafından başlatılan ‘Mobil Belediye’ uygulamas...

Konya’nın Cihanbeyli Belediyesi’nin başlatmış olduğu ‘Mobil Belediye’ uygulaması Kuşça Mahallesi ile devam etti.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale tarafından başlatılan ‘Mobil Belediye’ uygulaması Yeni Büyükşehir Yasası çıkmadan önce ‘belde’ konumunda olan Kuşça Mahallesi’nde devam etti. Sabah mesaisine Kuşça’da başlayan Başkan Kale, belediye çalışmalarını gün boyu buradan yönetti. Başkan ile birlikte belediyenin her biriminden birer personel de Kuşça’da bulunarak, halkın işlemlerini yaptı.

Yeni Büyükşehir Yasası’na kısa sürede sorunsuz uyum sağlayarak dikkatleri üzerine çeken Cihanbeyli Belediyesi’nde Başkan Kale tarafından örnek bir çalışmanın daha altına imza atıldı. Belediyeyi halkın ayağına taşıyan ‘Mobil Belediye’ uygulamasının ikincisi Kuşça Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Belediyenin her biriminden birer personelle sabah mesaisine Kuşça’da başlayan Başkan Kale, vatandaşlarla bir araya geldi. Halkın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Kale, belediyenin yeni dönem projeleri hakkında bilgi verdi. Bu arada Kuşça sakinleri de belediyedeki işlemlerini gün boyu mahalledeki eski belediye binasında çalışan personel vasıtasıyla yaparak, ilçe merkezine gelmek zorunda kalmadı.

Yeni uygulama dolayısıyla belediyedeki işlemlerini ayaklarına gelen hizmetle yapmanın mutluluğunu yaşayan Kuşça sakinleri, Başkan Mehmet Kale’ye teşekkür etti.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ise, göreve gelir gelmez ilçenin kronikleşmiş sorunlarına el attıklarını ve bunların çözümü noktasında kısa sürede büyük mesafe kat ettiklerini belirtti. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan kültüre kadar farklı konularda önemli çalışmalarda bulunduklarını belirten Kale, yeni ‘Büyükşehir Yasası’na sorunsuz bir şekilde en kısa sürede uyum sağlayan belediyenin Cihanbeyli Belediyesi olduğunu ifade etti. Kale “Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesine hizmet veriyoruz. Tabii bu büyüklük belediye çalışmaları ve hizmet noktasında belli sorunları beraberinde getiriyor. Ancak biz bu sorunların üstesinden çalışma azmimiz ve kurduğumuz organizasyonla kolaylıkla geliyoruz. Yeni Büyükşehir Yasasına uyum sağlamak için ilçemizin farklı bölgelerinde oluşturduğumuz birimler ile Türkiye’ye örnek olduk. Şimdi de belediyeyi halkın ayağına taşıyoruz. Bundan böyle belirlenen günlerde mesaimizi yeni yasa ile kapanan beldelerde geçireceğiz. Belediyemizin her biriminden gelecek personelle halkımıza mahallelerinde hizmet vereceğiz. Ayrıca vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini de dinleyerek, bunların çözümü için yerinden adım atacağız. Cihanbeyli Belediyemiz bu uygulamasıyla da tüm Türkiye’ye örnek olacaktır” dedi.

Kuşça’da vatandaşlarla kucaklaşan ve onların sorunlarını dinleyen Başkan Kale, kendisine aktarılan problemlerin çözümü için birim amirlerine talimat verdi. Mehmet Kale, hasta ziyaretlerinde de bulundu. Diğer taraftan mahalledeki çocuklara oyuncak hediye edildi.

Bu haber toplam 803 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya