Çilek Üreticisine 5 Milyonluk Destek

Çilek Üreticisine 5 Milyonluk Destek

Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl maliyeti 5 milyon lira tutan 11 milyon çilek fidesi ile çilek üreticisine desteğini sürdürdü.

Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl maliyeti 5 milyon lira tutan 11 milyon çilek fidesi ile çilek üreticisine desteğini sürdürdü. Desteklerin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yüzde 75’i Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla yapılan çilek üretiminin Konya ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Tarımda topyekun kalkınmayı sağlamak amacıyla başlattığı desteklerine çilek fidesi dağıtımı ile devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, yüzde 75 destekle verdiği 11 milyon çilek fidesi ve 162 bin kg malç naylonun dağıtımını tamamladı. Kırsaldan kente göçün önlenmesi, üretimde artışın sağlanması, topyekun kalkınmayı sağlamak amacıyla tarıma ve tarım projelerine destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında başlattığı çilek fidesi ve malç naylonu desteğini bu yıl 2 bin 686 dekar alanda gerçekleştirdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Üretmek Sizden, Destek Büyükşehir’den” sloganıyla tarıma desteklerinin önümüzdeki yıllarda da süreceğini dile getirdi. Başkan Akyürek, her yıl önemli miktarda kaynağı bu tür desteklemeler için ayırdıklarını belirterek, “Bu yıl maliyeti 5 milyon lirayı bulan çilek fidesi ve malç naylonunun yanı sıra elma, kiraz, asma, erik, vişne, böğürtlenden oluşan 225 bin adet meyve fidanını da toprakla buluşturduk. Çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda eğitim programları da düzenleyerek önce çiftçilerimizin, daha sonra Konya’mızın ve ülkemizin tarımsal üretimini daha yüksek verimli ve kaliteli düzeylere ulaştırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi, yeni fidan ve fide başvuru zamanı ve şartlarını www.konya.bel.tr adresinden yayınlıyor.

haberfark.net

Bu haber toplam 1365 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.