Çinli Yöneticiden Başkan Yazgı’ya Ziyaret

Çinli Yöneticiden Başkan Yazgı’ya Ziyaret

Çinli Tianchen Engineering Şirketi’nin Tuz Gölü Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesisinin proje yöneticisi Xueqiang Yin, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret etti.Sultanhanı Belediye Başka...

Çinli Tianchen Engineering Şirketi’nin Tuz Gölü Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesisinin proje yöneticisi Xueqiang Yin, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret etti.

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ile birlikte Çinli Tianchen Engineering Şirket yöneticisi Xueqiang Yin, Tuz Gölü havzasında sürdürülen çalışmalarla ilgili olarak görüş beyan etmek üzere Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret ederek bir süre görüştü. Sultanhanı beldesi sınırları içerisinde Tuz Gölü’nün yaklaşık 40 kilometre güneyinde doğal gaz depolamak için sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren proje koordinatörü Xueqiang Yin, açılan sondaj kuyusu ve Hirfanlı Barajı’ndan gelen su ile kuyulardaki tuz eritme işleminin sürdüğünü söyledi. Projenin planlı bir şekilde seyrettiğini aktaran şirket yöneticisi Yin, tuzu eritilen kuyularda 1 milyar metreküpün üzerinde doğal gazın depolanabileceğini ve ihtiyaç duyulduğunda ise bu gazın rahatlıkla kullanabileceğini bildirildi. Çinli yönetici Yin, Tuz Gölü Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesisi’sin uluslararası arenada örnek gösterileceğini ve bu tür mühendislik projelerle güçlenen Türkiye’nin Dünya ülkeleri arasında prestij kazanacağını söyledi.

Başkan Haluk Şahin Yazgı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu projenin Türkiye açısından çok önemli olduğunu söyledi. Depolanacak doğal gazın Türkiye’nin ihtiyacına cevap verecek nitelikte olmasının projenin ne denli önemli ve büyük olduğuna bir işaret olduğunu kaydeden Başkan Yazgı, “Tuz Gölü içerisinde yüz metrelerce hatta bin metrelerin altında açılacak suni kuyularda doğal gaz depolanacak olması ve ihtiyaç halinde tüm ülkemize yetecek gazı burada tutuyor olmamız bizim için çok önemli. Ayrıca bu denli büyük bir projenin ilimizde yürütüyor olması bizim için ayrıca bir gurur kaynağıdır. Şirket yöneticisi Xueqiang Yin bey, çalışmalarda herhangi bir aksaklık yaşanmadığını, projenin planlı şekilde yürütüldüğünü bizlere aktardı. Kendilerini bu konuda desteklediğimizi söylüyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretin sonunda şirket yöneticisi Xueqiang Yin, kendi kültürlerini yansıtan çay fincan setini Başkan Yazgı’ya hediye etti.

Bu haber toplam 1462 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.