Çocuklarınızı Spora Yönlendirin

Günümüzde pek çok aile hareketliliği yaramazlık saydığından çocuklarına engel olmaya çalışmaktadır. Boş arazilerin ve oyun alanlarının giderek azalmasıyla birlikte ailelerin bu tutumu çocukların TV ve Bilgisayar oyunları başında geçirdikleri saatlerin artmasına neden olmaktadır. 

     Erken çocukluk döneminde aşırı nitelikte olan hareketlilik okul çağında organize sporlar ve düzenli fizik egzersizler şeklinde yapıldığı takdirde, çocuklar spor yapma alışkanlığı kazanabilirler

     5 yaş, spora başlamak için oldukça uygun bir dönemdir. Ancak bu dönemde çocuğun oyuna olan gereksinimi üst düzeylerde olduğu için oyun ağırlığı daha belirgin spor faaliyetleri seçilmelidir.

    Okula başlama dönemi sporun olumlu katkılarının en yoğun yaşandığı dönemdir.

    Gruba ve arkadaşlara olan bağımlılık ağırlık kazanmaya başlar, farklı yeteneklerini sınama ve farklı uğraşlara kayma sık görülür.

    Çocuk için Bu bir tanıma sürecidir. Kendi fikirlerini sınama ve paylaşma yolunda büyük istek duyar, merak ve macera dürtüsü gelişir.

    Ergenlik yıllarında spor, gençlerin temel ihtiyaçlarına doyum sağlayacak önemli bir etkinlik alanıdır. Kendisini tanıma yolunda büyük istek duyduğu dönemlerdir. Bu dönemdeki hızlı bedensel, ruhsal ve zihinsel değişimlere uyum sağlamakta güçlük çeker. Bir gruba ait olma duygusu çok güçlüdür. 

    Spor, bu dönem gençlerinin temel ihtiyaçlarına doyum sağlayacak önemli bir etkinlik alanıdır. Kendisini, gücünü, yeteneklerini tanıyacak, sınayacak ve geliştirecektir. 

   Yarışma, kazanma, kaybetme gibi konularda baş etme yolları arayacak , Bir gruba ait olma ve paylaşma duygularını yaşayabileceği sağlıklı bir ortam bulacaktır.

Bu yazı toplam 2279 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.