Çocukluk döneminde spor yapmanın önemi

Büyük emekler vererek büyüttüğümüz çocuklarımıza spor yapmaları konusunda pek cömert davranmıyoruz. Hep geleceklerini kurtarmaları yolunda çeşitli düşünceler içinde oluyoruz.

Sporu çocuklarımızın geleceklerini engelleyecek bir unsur olarak görüyoruz. Spor, büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından yararlı ve gereklidir.

Çocuk açısından spor fiziksel gelişimin yanı sıra sosyal açıdan da önemlidir. Çocuk, spor yoluyla, çevresini tanır, iletişim kurar, kendine olan öz güveni artar, toplum içerisindeki sahip olduğu yerini sağlamlaştırır. Psikolojik açıdan ise, kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, başarıya odaklanmayı öğrenir. Spor yapmayan, dengesiz beslenen çocukların sağlıklı bir gelişim süreci geçirmeleri zordur.

Spor yapmayan çocukta; alerji, göğüs kafesi sorunları, direnç düşüklüğü ve sık hastalanma, bedensel zayıflık ve iştahsızlık, obezite ve psikolojik sorunlar (hiper aktivite, dikkat dağınıklığı) önemli ve sık karşılaşılan sorunların başında gelir. Çocukluk döneminde hiç spor yapmamış yetişkinlerin ise %65 inde orta yaşlılık dönemine gelindiğinde omurga sorunları, kalp, şeker, tansiyon, obezite, alerjiler ve direnç düşüklüğü, kas yırtıkları, eklem sorunları, genel ağrı ve rahatsızlık hissi en sık görülen sorunlardır. Çocuğunuza spor yapma alışkanlığı kazandırarak sağlıklı bir yetişkinlik dönemi hediye edebilirsiniz.

Ona sevdiği ve ömrü boyunca hayatına yerleştirebileceği branşı bulabilmesi için spor okullarını tercih edin.

Pek çok branşın bir arada olduğu spor okullarında mutlaka çocuğunuzun severek yapacağı ve hayatı boyunca benimseyeceği bir branşla tanışmasını sağlayabilirsiniz.

Bu yazı toplam 1492 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.