Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Çok değil! “1 lamba istiyoruz”

 

Yine Kaza, Yine Ölüm

Yine Bitmeyen yol, Yine Ölüm

Yine tedbirsizlik, yine ölüm

Kazanın ve ölümün adresi

Yine Bozcamahmut…

Şiir yazma kabiliyettim pek yok içimden geçen duyguları kısaca yazıverdim.  Yazmamın sebebini anlamışınızdır.

Bu Pazar akşamı  iftar için Bozcamahmut ’ta marketten ekmek almak için gelen Fahrettin Noyan abimiz elim bir kaza sonucu aramızdan ayrıldı. 

Kaza ile ilgili edindiğim bilgi TIR tarafından çarpıldıktan sonra olay yerinde vefat etmiştir. Allah rahmet eylesin yakınlarına Allahtan sabır diliyorum.

Kazanın bir gün önce bende Konya’dan Yeşiltömek Köyünü ne gittim.   Her zaman olduğu gibi Konya Aksaray yolunu dikkatli bir şekilde inceledim.

Bilindiği gibi Aksaray Konya yolu araç trafiği bakımından Türkiye’nin En yoğun olarak araç geçişinin yaşandığı yollardan birisidir.

Bu yolda şuan 2 bölgede yol tek şerit’e biniyor.

Konya’dan çıktık 30 km geldikten sonra bir tır kazası vardı. Daha sonra Kızören’e girmeden yol yaklaşık 10 km tek şerit, daha sonra Bozcamahmut  içi  tek şerit…

 Tek şerit’e bir şey demiyoruz. yol bu yapılacak tek şeritte olacak…

Yolda bölünmüş yol uyarı levhaları var, Ama hız kontrolü yok! Konya’dan çık Aksaray’a kadar 200- 200 bas gaza serbest, eskiden Akbaş bölgesinde bir radar korkusu vardı onunda yerini ezbere bildikleri için o bölgede kurala uyuluyordu.

Gelelim Bozcamahmut meselesine…

Aksaray Konya Yolunda en ciddi çalışmada Bozcamahmut bölgesinde oldu. Köyün Doğası ile ciddi bir şekilde oynandı.  Bozcamahmut adeta deyim yerinde ise ortadan ikiye bölündü. Köyün belli bölgelerinden baktığınızda yolun diğer tarafını göremiyorsunuz.  Köyün ortasındaki acil servisten ambulansın kaza yerine gelmesi ayrı bir mesele haline gelmiştir.

Geçen yıl kaza bölgesinde 3 saat bekledim bu zaman zarfında yaklaşık 100 araç geçti. Çocuklar karşıdan karşıya atladı.  Geçen yıl Bayram Altan, Bu yıl Fahrettin Noyan  önlem alınmaz ise daha bir çok kişi bu yola kurban verebiliriz.

Sonuç olarak, bu yolda bu çalışma yapılacak bizim önerimiz Özellikle bu yol yaz aylarında bölgenin büyük bir tarım ovası olması münasebeti ile araç trafiğindeki artış daha fazla olduğu gözlenmektedir. Yol ile ilgili çalışmalarda genelde yaz döneminde yapıldığından bu dönemde sürücüler ve yayaların dikkat etmesi yetkililerinde önlemleri artırması gerekir. Sözde  yol çalışmaları 2016 sonuna kadar biteceği bilgisini almıştım umarım biter.

İnanın Köyümün adını Google yazmaya korkar oldum. Sürekli aynı bölgede aynı şekilde kaza olması, köy halkını, bizi, beni tedirgin ediyor.

Bölge Halkı  Alt geçit üst geçit istiyor, ama  ona güçleri yetmez ise en azından çok fonksiyonlu kameralı bir trafik lambası istiyor.

Sizce de haklı değiller mi?

Bu yazı toplam 1627 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.