Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Çöl Kartallarının Devre arası performansı!

Bu hafta sonu Eskilgücünün ilk yarının son maçı olan Sultanhanıspor maçı için Eskil’e gittim.  Maçı Eskil Belediye Başkanımız Niyazi Alçay Ak Parti Eskil İlçe Başkanı Mustafa Zavlak ve Ziraat Odası Başkanı Necati Belgemen ile birlikte izledik. Burada Maçtan önce Eskil Belediye Başkanımız Niyazi Alçay Maçtan Önce bir futbolculara Jest yapan Başkan Alçay, futbolculara Krampon, Spor sırt çantası ve maç ve antrenman futbol topu ile teknik sorumlu ve kulüp başkanına eşofman takımı hediye etti. Başkanın Eskilgücüne katkısından dolayı canı gönülden kutluyorum. Çöl derbisinde maça çıkmadan önce bu yıl hem güçlü olan hemde kendi evinde oynanmasından dolayı favori Eskilgücü favori gösteriliyordu. Beklenen oldu Eskilgücü karşılaşmanın sonlarına doğru 10 kişi kalmasına rağmen Sultanhanı’nı 5-2 yenerek ilk yarıyı 18 puan ile 2. Sırada bitirerek playoff için büyük avantaj yakaladı.

Maç sonunda Sultanhanlı sporcular biraz serzenişte bulundular.  Necati Belgemen Başkan Sultanhanı takım otobüsüne binerek sultanhanlı futbolcuların ve takım yetkilileri ile kısa bir görüşme yaparak gönüllerini aldı.  Necati Başkanında bu anlamlı davranışından dolayı tebrik ediyorum.

Burada takımdaki tek eksik birçok maçta da görüldüğü gibi ilk yarıya başlarken tutuk başlıyorlar. Genelde baktığımızda Eskilgücü maçlarını 2. Yarı performansları ile kazandı.  Burada maça iyi başlama konusunda biraz daha çalışma yapılırsa takımın daha da ileriye gideceği kanaatindeyim.

İlk Yarıyı Kısa bir şekilde değerlendirecek olursak,

Eskilgücüspor 2016-2017 Aksaray amatör liginde B grubunda ilk maçında hakemin skandal kararlarıyla Aksaray 1989 uzatmanın uzatması golü ile 3-2 haksız bir yenilgi ile başladı. O maçta Çöl kartalı Eskilgücü spor Aksaray 1989 2 futbolcusundan kırmızı kart görmesi, o maçtan sonra 2 eksik futbolcu ile Yeşilovaspor’ada yenilmesinde önemli bir etken olmuştu.

Çöl kartalları 3. Hafta ile yükselişe geçti önce 3.hafta mücadelesinde ise Bağlıkayaspor Eskilgücünün 2-0 öndeyken Bağlıkayaspor sahadan çekildi. Eskilgücü hükmen 3-0 galip sayılarak Bağlıkayaspor ’un 3 puanı silindi. Daha sonra 4. Hafta Mücadelesinde Gülağaç spor 4-1 gibi net bir skor ile, 5. Hafta Mücadelesinde güçlü rakibi il özel idaresini 2-1 ile, 6. Hafta mücadelesinde Selimespor’u 5-0, son olarak 7. Hafta Mücadelesinde Sahasında Sultanhanıspor’u 5-2 net bir skor ile geçmesini bildi.

Burada bir parantez Eskilgücüspor ’da ikinci dönemini yaşayan Erkan Uygun ise takımı ateşleyerek ve prensiplerinden,  antrenman disiplininden ödün vermeyen, Kişisel oyundan daha çok takım oyununu Eskilgücüne kısa sürede aşılayan Uygun, peş peşe galibiyet serisini 5 maça çıkarmış oldu.

Eskilgücüspor takım kaptanı Hacı Özkan ve takımın önemli gol ayaklarından Rıdvan Aygün, Dursun Altan Ekrem Güç gibi tecrübeli futbolcuların yanında Süleyman Hoca gibi yeni transferler Eskilgücünün yükselmesinde büyük rol oynadılar. Tabi Belgemenleri’de unutmamak gerekir.

Sonuç olarak Eskilgücü ilkyazımda da söylediğim gibi bu sene adından söz ettirecek, ilk yarıda üst üste aldığı 5 galibiyet ile 15 topladı. Devreyi Aksaray 1989 ardından 2. Sırada kapattı. Sultanhanıspor maçından sonra Başkan Ramazan Duş ile kısa bir sohbet ettik. İkinci yarı için 2 önemli futbolcu ile anlaştıklarını söyledi. 2. Yarının daha farklı olacağını söyledi. Buradan Başta Başkanımız Sayın Ramazan Duş olmak üzere Teknik Heyet, Futbolcular ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Bu yazı toplam 1433 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.