Dağcılar Dedegöl Dağı Zirvesinde Buluştu

Dağcılar Dedegöl Dağı Zirvesinde Buluştu

Isparta Dedegöl Dağında geleneksel olarak yapılan ETUDOSD Dağcılık şenliğinin bu yıl 19.cusu geniş katılımla gerçekleşti.

Ülke ve Yurt dışı genelinden 2000 kişinin akın ettiği şenliğe Aksaray'dan Avni Gökçe, Cezmi Türkmen, Rahmi Özçiftçi ve Ercan Gökçe eşlik etti.

Ülkemizin Tabiat olarak en güzel doğa güzelliklerine sahip olan Isparta’nın Yenişarbademli ilçesi Dedegöl Dağı Melikler Yaylası hafta sonu Dağ ve doğa severleri ağırladı. Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen 2 bin civarında dağcı Melikler yaylasında konaklayıp Zirve tırmanışı düzenledi.

          Ülke genelinden ve Yurt dışından katılımcıların olduğu şenlik Isparta’nın  Eğirdir ilçesinde bulunan kısa adı ETUDOSD olan Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği tarafından organize ediliyor. Şenlik 2 gün sürüyor bu yıl 23-24 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleşen şenlik, yaklaşık 2000 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

          Türkiye Dağcılık Federasyonun denetiminde gerçekleşen şenlik ilk gün katılımcıların gelişleri kayıtların yapılması yerleşmeler ve yemek ikramlarıyla başladı. Aynı günün akşam saatlerinde organizasyon komitesinin çadırı önünde yapılan resmi açılış ve konuşmalar ile gerçekleştirilecek faaliyetler ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Aksaray Dağ Arama Kurtarma Derneği (Aksadak)  Yönetim kurulu başkanı Avni Gökçe etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada ;  amacımız öncelikle insanlarda doğa bilincinin gelişimine katkıda bulunmak, bu aktivitelere katılım yaparak ilimizin diğer şehirlerde tanıtımını yaparak Aksaray’ın doğal ve tarihi güzelliklerini birebir  anlatma fırsatını buluyoruz.dağcılık sporuna katılmak isteyen fakat bu konuda kendisini hazır hissedemeyen tüm gönüllüleri, düzenlenen etkinliklere katılmaya davet etti. dağcılık, trekking  ve doğa sporunun gerekli önlemler alındıktan sonra, en güvenilir ve sağlıklı spor dallarından bir tanesi olduğunu ifade etti. Doğaya ve doğa sporlarına ilginin her geçen gün arttığının altını da çizen Gökçe, özellikle genç nüfusun, hem sağlıklı spor yapmak hem de vakitlerini doğa ile iç içe geçirmek isteğiyle bu spor dalını her geçen gün daha da benimsediklerini söyledi.

        Bizlere desteklerini esirgemeyen başta sayın Valimiz Şeref Ataklı’ya Gençlik Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan’a, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ’a, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen’e teşekkürlerimizi sunarız.haberfark.net

Bu haber toplam 4827 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.