Darbeci albaylar Konya’da yakalandı

Darbeci albaylar Konya’da yakalandı

15 Temmuz darbe girişiminin firari isimlerinden Kurmay Albay Nebi Gazneli ve Kurmay Albay Müslüm Kaya, Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde bir dairede yakalandı.

15 Temmuz darbe girişiminin firari isimlerinden Kurmay Albay Nebi Gazneli ve Kurmay Albay Müslüm Kaya, Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde bir dairede yakalandı.

15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminde halka ateş açılması emrini verdiği iddia edilen, Müslüm Kaya ve TRT binasının basılması emrini verdiği iddia edilen Nebi Gazneli, bir stüdyo dairede yakalandı. Edinilen bilgiye göre, darbeci albayların, Nebi Gazneli’nin Konya’da yaşayan ve seyyar köftecilik yaptığı öğrenilen kardeşi Ömer Gazneli’nin başka bir isimle kiraladığı stüdyo dairede kaldığı bilgisine ulaşan polis ekipleri albayları yakalamak için çalışma başlattı. Darbe gecesinden sonra firari olarak aranan albayların dairede olduğunu tespit eden polis ve özel harekat ekipleri Yazır Mahallesi Şehit Mustafa Aydın Sokak’ta bulunan bir apartmanın 2 katına baskın düzenledi. Yapılan baskında kapı koçbaşı ile kırılarak içeri girilirken, polis ekipleri Müslüm Kaya’yı stüdyo dairenin çatısında, Nebi Gazneli’yi ise evde yakaladı. Yakalanan darbeciler polis ekipleri tarafından Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne(KOM) götürüldü. KOM şubeye getirilen albaylar şubenin girişinde bulunan salonda elleri arkadan kelepçeli olarak oturtuldu.

Silahlarını kardeşine gömdürmüş

Öte yandan, olayla ilgili aranan Nebi Gazneli’nin kardeşi Ömer Gazneli polis tarafından kaldığı evde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli Ömer Gazneli Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçirildiği sağlık kontrolünün ardından KOM Şubeye götürüldü. Ömer G. ifadesinde abisinin kendisine 2 tane poşet verdiğini ve bunları gömmesini istediğini söyledi. Bunun üzerine Ömer Gazneli’nin evine giden polis ekipleri evin bahçesine gömülü olarak bulunan iki adet poşeti alarak incelemek üzere KOM şubeye götürdü. İncelenen poşetlerin içerisinden albaylara ait olan tabancaların çıktığı öğrenildi.

Mısıra kaçmayı planlıyorlarmış

Darbe sonrası firar eden ve 6 Ağustos’tan beri Konya’da oldukları öğrenilen kurmay albaylar Müslüm Kaya ve Nebi Gazneli’nin yiyecek ihtiyaçlarını Ömer Gazneli’nin karşıladığı ve albayların evden dışarı çıkmadıkları öğrenildi. Darbeci albayların Mısır’a kaçmak için Ömer Gazneli’den den yardım aldıkları ve 2 gün sonra yasadışı yollarla Mısır’a kaçacakları öğrenildi.

c39e142f-68ac-46e9-88d3-e2dcf182d12b.jpgdsc_0024.jpgiha-20160812aw824470-2-t.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3069 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.