Davutoğlu, Milletvekilleri Aday Tanıtım Programına Katıldı

Davutoğlu, Milletvekilleri Aday Tanıtım Programına Katıldı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerinin liderlerini eleştirerek, “12 yılda bu ülkede yapılanları görmemek için beden gözünün de, gönül gözünün de kapalı olması lazım...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerinin liderlerini eleştirerek, “12 yılda bu ülkede yapılanları görmemek için beden gözünün de, gönül gözünün de kapalı olması lazım” dedi.

Başbakan Davutoğlu, 10 bin kişilik Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen partisinin 25. Dönem Konya Milletvekilleri aday tanıtım programına katıldı. Programda ilk olarak konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, seçimlerde üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirterek “Ne mutlu bize ki, millete hizmet yolunda sizle birlikteyiz. Sayın Başbakanım sizi mahcup etmeyeceğiz, zalimleri sevindirmeyeceğiz. Biz, 7 Haziran seçimlerinde üzerimize düşeni yaparak Konya’yı adım adım, karış karış dolaşacağız” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de konuşmasında, daha büyük bir Konya için salondaki partililerle çalışma sözü vererek “Amacımız, Konya’yı geçmişine yakışır bir biçimde geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırlamaktır. İnşallah sizin liderliğinizde bunu başaracağız. Başbakan şehri olmak sorumluluk ister, özel bir mesuliyet ister. Hep birlikte daha güçlü bir Konya için çalışma sözü veriyorum” şeklinde konuştu. Daha sonra aday tanıtım programı için hazırlanan film izlendi.

“SURİYE, FİLİSTİN VE MAZLUM MİLLETLERE BİZ SAHİP ÇIKIYORUZ”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Erzurum’da miting kampanyasını başlatmadan önce son aday tanıtım toplantısını Konya’da yapmak istediğini belirterek, “Kapu Camisi önünden cuma namazı sonrası Bedesten’den Mevlana’ya kadar bizi bağrına basan bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Yeni adaylarımıza sesleniyorum; önümüzdeki 4 yıl içinde Konya’yı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Biz burada Selçuklu payitahtında coşkuyla aday tanıtım programı yaparken Sayın Cumhurbaşkanımız 105 devletin temsilcisiyle Çanakkale’de. Dün akşam söyledim, özellikle bugünlerde Türkiye’yi kıskaca almak isteyen herkese mesajımız açık. 100 yıl öncesi üzerinden bize bir şekilde hakaret etmek isteyenler bilsinler ki, Konya, Mevlana felsefesi ve onun temsilcileri onlara müsaade etmeyecektir. Çanakkale’de bugün 105 devletin temsilcilerini misafir ederken, biz tarihimiz boyunca birçok mezhep, etnik gruptan oluşanlarla bir medeniyet inşa ettik. Asırlarca dünyanın her köşesinden kaçmış olanlarla, ülkemize sığınanlarla kardeşlik yaptık. Şimdi Suriye’ye, Filistin’e, mazlum milletlere biz sahip çıkıyoruz. Çanakkale Savaşlarının 100. yılında dünyaya ders verecek nitelikte o zaman savaştığımız milletlerin torunlarıyla barış zirvesi yapıyoruz. İşte AK Parti son 12 yıl içinde bütün bu kıskaçları kırmıştır. Yarından itibaren bir sefere başlıyoruz Allah’ın izniyle. Siz, milletin adamlarının her zaman arkasında oldunuz. Bu seçimde Konya’dan en az yüzde 75 ve milletvekillerinin tamamını istiyoruz” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN ELİNDEN TUTUN KONYA’YI GEZDİRİN”

Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Konya’ya gelmesi halinde şehre yapılan yatırımların gezdirilerek anlatılmasını istedi. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun "son 12 yıl içinde ne yaptılar, Türkiye’ye hiçbir şey yapmadılar şu kadar gelir harcadılar 1 trilyon lira" dediğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Yuhalamayın ama ona bir ders verin. Konya’ya gelmeye cesaret edebilir mi bilmiyorum, geçen yıl cesaret edememişti. Akşehir ilçesine gelmiş oraya da Kırşehir demişti. Ama gelirse ne yapın biliyor musunuz; elinden tutun ders verdiğiniz bir çocuk gibi önce Yüksek Hızlı Trenin (YHT) garına götürün. Kemal bey deyin, bu YHT var ya, buradan çıkan hızlı tren Ankara’ya 1 saat 45 dakikada varıyor. Eskiden 5 saat, 6 saat olan yollar şimdilerde 1 saate indi. İşte AK Parti bunu yaptı deyin, biraz öğretin ona. Sonra alın Bilim Merkezine götürün. Gençlerimiz, çocuklarımız Bilim Merkezini gezerken Kemal bey, Türkiye’de o CHP dönemlerinde bilimin sadece adı vardı, Konya’da şimdi dünyanın en gelişmiş Bilim Merkezi var deyin ve gösteriverin. Sonra vakti varsa alın, Bağbaşı-Toroslar’a çıkarın Bozkır, Avşar oraları dolaştırın, barajları, Mavi Tünel’i anlatın, Göksu Nehrini gösterin, buraya suyu AK Parti iktidarı getirdi deyin. 5 üniversitenin kampusunu birer birer dolaştırın. AK Parti geldiğinde Konya’da 1 üniversite vardı deyin ve anlatın 5 üniversiteyi.

Sonra Hz. Mevlana’ya götürün ve orada ona deyin ki, sizin tek parti döneminizde bütün bu kutsal mekanlar ne hale getirilmişti, Konyalılar bilin deyin ve bir ders verin. Gönül gözü kapalı ama bari beden gözü görsün. 12 yılda bu ülkede yapılanları görmemek için beden gözünün de, gönül gözünün de kapalı olması lazım. Kılıçdaroğlu’na bir de şeyi sorun, 5+3 ne demek. Tekrar 28 Şubat sürecini mi getireceksiniz deyin”

“MİLLİYETÇİLİK LAFLA OLMAZ"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’yi de eleştirerek, koalisyon hükümeti döneminde Türkiye’nin borç dilenen bir ülke olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bahçeli gelirse ona da dönün deyin ki, milliyetçilik lafla olmaz. Sizin döneminizde bu ülkenin tankları İsrail’de modernize ediliyordu ey Bahçeli deyin. Bu ülke tankları için, insansız hava araçları için İsrail’e muhtaç idi deyin, tank almak istediğimizde Amerikan kongresinde ya da Avrupa Parlamentolarında izin beklenirdi deyin. Sizin döneminizde 3 parti koalisyonunda var ya, bu aziz bayrağın arkasında oturanlar IMF salonlarında borç dileniyorlardı deyin. Bizim seçim beyannamemizin esası insan onurudur. İnsan onurunu da koruyacağız, milli onuru da koruyacağız. Millilik iddiasında bulunanlara buradan bir liste veriyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde milli savaş uçağını, yüzde 100 Türk yapımı olarak yapacağız. 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti semalarında Türk yapımı uçağımız milli muharip uçağı uçacak. İnşallah önümüzdeki haftalarda ilan edeceğiz, bölgesel uçak yani 30,70 ve 90 kişilik sivil uçakları da ülkemizde yapacağız. Yüzde 100 Türk yapımı uçaklar. Milli tank Altay’ı üretiyoruz. Milli savaş gemilerimiz, milli deniz altılarını üretiyoruz. Milli uzay aracını seçimden sonra hemen başlatıyoruz.”

“AŞILAR MİLLİ OLACAK”

Ahmet Davutoğlu, aşılarında artık ‘Milli’ olacağını açıklayarak “Şuana kadar çocuklarımız hep yabancı aşılarla aşılanıyordu. İnşallah milli aşıyı da en kısa sürede ilaç sektörümüzle milli aşıyı üreteceğiz. Türkiye’de milli olmayan hiçbir şey kalmayacak” dedi.

“BÜTÜN KUMPASLARA KARŞI BİZ KONYA’YA GÜVENİYORUZ”

Başbakan Davutoğlu, HDP’yi de eleştirerek sözlerine şöyle devam etti; “Yolu düşer HDP’liler gelirse onlara şu soruyu sorun. Yayınladıkları bildirgede Diyanet’i kaldıracağız diyorlar, bizim Diyanet’imizden ne istiyorsunuz diye sorun, neden rahatsızsınız. Sonra Diyarbakır’da başka, İstanbul’da başka, Konya’da başka konuşmayın deyin. Neysen, hangi yüzünle, hangi çehrenle çıkacaksan maskeni indir öyle gel Konya’ya deyin. Onlara bir ders verin. Bu Konya’da aziz şehirde, Türk-Kürt herkes kardeşçe yaşadı, aramıza fitne sokamazsın deyin. Bütün bu kumpaslara karşı biz Konya’ya güveniyoruz. İnşallah 14 adayımızla 14’te 14 yapacağız.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasının ardından kendisinin de aralarında bulunduğu AK Parti Konya Milletvekili adayları tanıtıldı. Toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Bu haber toplam 1212 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.