Ders Zili Çaldı

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Eskil’de de başladı. Bir çok öğrenci okulla yeni tanışırken, bir çok öğrenci öğretmenleriyle hasret giderdi.

İlçemizde eğitim  pek yüz ağartacak durumda desek yalan söylemiş oluruz. Eğitim  oldukça sıkıntılı durumda. Eskil İmam Hatip Ortaokulunun tadilatının tamamlanmasından dolayı ortaya çıkan sınıf eksikliği Cumhuriyet İlköğretim okulunun ikili eğitime geçmesiyle giderilmeye çalışıldı. Cumhuriyet İlköğretim okulunun kendi öğrencileri sabah eğitimi görürken, İmam Hatip ortaokulu öğrencileri öğle sonu eğitim görecek. Dolayısıyla Cumhuriyet İlköğretim okulunda okuyan öğrencilerin ders zilli saat 07:00’da çalacak. Öğrencinin sabah en geç 6:30’da kalkması gerekiyor. Özellikle okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencileri sabah  erkenden kalkıp okula nasıl gelecek.

O bilmiş uzmanlar çıkıp basında anlatıyor, “özellikle okula yeni başlayan öğrencilerimize okulu sevdirelim” diye, şimdi gel sen bu çocuğa okulu sevdir. Birinci sınıf öğrencileri okul hayatına başlar başlamaz uyku ile sınav vermeye başladılar. Çocuklara daha ilk günden sınava girdiler. Şimdi bir çoğu diyecek ki! “ Okul yok ne yapalım?”. Okul eksikse okul yapılsın. İlçemizde o kadar okul yapılacak arazi var ki, ama yapacak, yapılması için çaba sarf edecek kimse yok. Biz yapılmış okulun Hıdırıdı, Yunusudu kavgasını ederken, ikinci okulu yaptırmaya fırsatımız olmuyor.

Bunun yanında daha bir çok taşımalı  okulların öğrencileri ya okula başlayamadı, yada bir yakınının aracıyla okula gelmeye çalışıyor. Eskil eğitimi ciddi bir şekilde ele alınmalı. Siyasiler ellerini mikrofonu alıp “en önemli sorunumuz eğitim” diye konuşmasını iyi biliyorlar, ama hiç biri çözüm bulmaya çalışmıyor.  Zaten siyasiler şimdi seçim telaşındalar. Bir oy onlar için çok değerli, eğitimle artık 1 Kasımdan sonra ilgileniriz.

Bu yazı toplam 2146 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum