Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Konya’da iş adamlarıyla buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Konya’da iş adamlarıyla buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Konya'da katıldığı programda iş adamlarına seslenerek, "Türkiye'de yapacağımız en büyük hata Diyanet...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Konya'da katıldığı programda iş adamlarına seslenerek, "Türkiye'de yapacağımız en büyük hata Diyanet İşleri Başkanlığını sıradan bürokratik bir kuruma dönüştürmektir. Bunu yaptığınız zaman camileri devlet dairesine dönüştürürüz. İmamları da devlet memuruna dönüştürürüz. Camiler devlet dairesi olursa imamlar devlet memuru olur. Diyanette bürokratik bir mekanizma olursa bırakın Afrikayı, Asyayı, dünyanın her tarafını bırakın kendi ülkemizin manevi hayatını ayakta tutması mümkün olmaz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Konyalı iş adamlarının düzenlediği programa katıldı. Bir düğün salonunun konferans salonunda gerçekleşen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, "Kaybettiğimiz bütün kardeşliklerimizi yeniden bulduran Allah'a hamdolsun. Çok acı bir yüzyıl yaşamışız ve yaşamaya devam ediyoruz. Bu acıları cenabı hak bir an önce geride bırakmayı nasip etsin. Yüce Rabbimiz kitabında "İdeal müminleri ve ideal zenginleri bize tarif ederken onlar ki alışveriş ve ticaret onları Allah'ı zikretmekten alıkoymaz, onları namaz kılmaktan ve zekat vermekten alıkoymaz" buyurur'" dedi.

Konya'nın dünyanın her tarafında hayırları olan bir şehir olduğunu belirten Görmez, "Konya ilim, irfan ve maneviyat şehri aynı zamanda bir vakıf bir hayır şehri. Cenab-ı hak bu güzelliklerinizi daim eylesin. Biz yoklukla imtihan edilmek daima daha kolaydır. Varlıkla imtihan edilmek daha zordu ve biz Müslümanlar Türkiye'de her açıdan varlıkla imtihan ediliyoruz. Zaman zaman imtihanı kaybetmekle karşı karşıya kalıyoruz. Cenab-ı hak verdiği bütün nimetleri alma gücüne şüphesiz sahiptir. Hiçbir zaman şımarmamalıyız. Hiçbir zaman gevşememeliyiz. Bu yüzyıllık acılardan sonra çok daha iyi olmak için iyiliği yeryüzüne taşımak için çok daha güçlü olmalıyız. Çok daha fazla çalışmalıyız. Çalışıyorsunuz, üretiyorsunuz cenabı hak bereketini versin. Çok çalışın ve zengin olun zenginlikten hiç korkmayın ama bir şeyden korkun zenginliğin kalbinize hükmetmesinden korkun. Zenginliğinizin servetinizin size hükmetmesinden korkun" diye konuştu.

"Türkiye'de yapacağımız en büyük hata Diyanet İşleri Başkanlığını sıradan bürokratik bir kuruma dönüştürmektir"

Diyanet İşleri Başkanlığına eskiden durulan mesafelerin kaldırılmasını isteyen Prof. Dr. Görmez, "Lütfen o mesafeleri kaldırın biz el ele verelim gönül gönüle verelim bütün sorunların üstesinden o zaman geliriz. Sizden birinci ricam bu. Bizi sıradan bürokratik bir kurum olarak görürseniz biz bu hizmetleri yapamayız. Türkiye'de yapacağımız en büyük hata Diyanet İşleri Başkanlığını sıradan bürokratik bir kuruma dönüştürmektir. Bunu yaptığınız zaman camileri devlet dairesine dönüştürürüz. İmamları da devlet memuruna dönüştürürüz. Camiler devlet dairesi olursa imamlar devlet memuru olur. Diyanette bürokratik bir mekanizma olursa bırakın Afrikayı, Asyayı, dünyanın her tarafını bırakın kendi ülkemizin manevi hayatını ayakta tutması mümkün olmaz"dedi.

İslam'ın doğru anlaşılması konusunun önemli olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Diyanet İşleri Başkanımız ve başkanlığımız olarak İslamın doğru anlaşılması doğru anlatılması konusunda gerçekten son yıllarda çok önemli çalışmalar yapılıyor. Elbette İslam hak ve adalet dinidir ve İslam saadet ve selametin de aynı zamanda ilmidir. İslamın doğru anlaşılması çok önemli olduğunu son dönemlerde yaşadığımız olaylar bize gösterdi" şeklinde konuştu

Karabağ Diyanet İşleri Başkanı Rifat Fejzicise, "Türk Dini eşittir islamdır. Öyle bir kutsallığı var. Balkanlarda Türkiye'nin ve maalesef biraz uzaklaşıyorduk ve son zamanlarda ben biraz açık konuşuyorum. AK parti zamanına kadar bizim o Türkiye'ye olan bağlılığımız kopma noktasına gelmişti. Türkiye'yi yöneten yeni bir insan geldi" diye konuştu.

Program Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmeze hediye takdimiyle sona erdi.Programa Diyanet Başkanı Mehmet Görmez'in yanı sıra; Konya valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, işadamları ve davetliler katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Konya’da iş adamlarıyla buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Konya’da iş adamlarıyla buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Konya’da iş adamlarıyla buluştu

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2686 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.