Dünya ve Ahiret İçin Çalışmanın Önemi

Varlıkların en şereflisi insanın dünyaya geliş maksadı, Yüce Rabbine kulluk etmek ve hem dünyası, hem de ahireti için çalışmaktır.  Nebe Süresinin hikmet ve mana yüklü mesajıyla köşeme başlamak istiyorum. Yeryüzünü bir beşik, dağları da onun için birer direk kılmadık mı?. Sizi çift çift yaratmadık mı?. Uykunuzu dinlenme vakti kılmadık mı? Geceyi bir örtü yapmadık mı?. Gündüzü çalışma vakti kılmadık mı?. Üstünüze yedi kat sağlam gök bina etmedik mi?. Parlak ışık veren Güneşi var etmedik mi?. Taneler, bitkiler, ağaçları sarmaş dolaş bahçeler yetiştirmek için yoğunlaşmış bulutlardan bol bol yağmur yağdırmadık mı?. buyrularak, yeryüzü, gökyüzü, onların yaradılışı ve onlardaki nimetler anlatılarak; gündüzün çalışma, gecenin de dinlenme vakti olduğuna dikkat çekilmiştir.
Kıymetli okurlarım:

Gökyüzündeki Ay, Güneş ve yıldızlar; yeryüzündeki canlı cansız bütün varlıklar çalışıp bir görev ifa ederken; insanın çalışmaması, tembellikle ömrünü geçirmesi elbette doğru bir şey olamaz. Bu duruma işaret eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy şöyle diyor:
Bir baksana, gökler uyanık yer uyanıktır Dünya uyanıkken uyumak maskaralıktır.
Varlıkların en şereflisi insan, daima çalışmak zorundadır. Onun beslenme, barınma ve giyinme gibi önemli ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçların temini ve insanın onurunu koruması, hayatını devam ettirmesi için çalışması vaciptir. Atalarımız, "Ne ekersen onu biçersin sözüyle çalışmadan, bir şeye sahip olmanın mümkün olamayacağını ifade etmişlerdir. İbni Haldun da: Hayvanlar ihtiyaçlarını çevrelerinde hazır bulurlar. İnsanlar ise, üretmek zorundadırlar. diyor ve çalışmaya dikkat çekiyor.
Dünya nimetler deryasıdır. Bu nimetleri elde etmek için çalışmak şarttır. Çalışan insan: Çalışarak, kazanarak, zekatını, vergisini vererek devletine ve milletine karşı görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmiş olur.
Kıymetli okurlarım;

Sözlerimi şöyle tamamlamak istiyorum, Rehberimiz Kuran, parolamız çalışmak, meşalemiz müsbet ilim, hedefimiz daha ileri gitmek olsun.

Bu yazı toplam 3248 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum