Dünyada Turkısh Game ve E-Spor Türkiye

Dünyada Turkısh Game ve E-Spor Türkiye

Türkiye oyun sektöründe yabancı firmaların etkisi çok büyük olmuştur.

Yabancılardan satın alınan ve teknoloji bakımından gelişmiş özelliklere sahip oyunlar, kullanıcılar tarafından büyük ilgi görmüştür. Ancak zaman zaman yaşanan dil ve benzeri sorunlar, yerli oyuna karşı duyulan isteği de arttırmıştır. Günümüzde de çoğu oyun yabancı kökenli olsa da yavaş yavaş Turkish game de dünya üzerinde etkisini göstermeye başlamıştır. Örneğin; yerli oyunlarımızdan biri olan Zula, birçok kullanıcıya ulaşmayı başarmıştır. Dolayısıyla oyun sektörünün ülkemizdeki gelişimi devam etmekte ve günden güne ilerlemektedir.

Yerli oyunlar özellikle ülkemiz oyuncuları tarafından da büyük ilgi ile karşılanmaktadır. Oyun piyasaya sürülmeden en çok konuşulanlar arasına girmekte, merak ile beklenmektedir. Kullanım kolaylığı ve kültürel yatkınlığın avantajları, bu noktada kendini gösterir. Dolayısıyla yerli oyunların sektöre bir adım ileride başladığını söyleyebiliriz. Teknoloji bakımından dünya standartlarına uyum sağladığı takdirde çok daha büyük yükselmeler yaşanacaktır.

Kullanıcıların sanal dünyadaki oyun beğenisi çoğu zaman gerçek hayat ile benzerlik göstermektedir. Yine rekabet üzerine kurulu oyunlar tercih edilir. Kişinin içindeki enerji duygusunu tatmin etmesini sağlayan yerli oyunlarımız ise, espor Türkiye adı altında dünyaya açılmaktadır. Tüm dünyada beğeni toplayan oyunlar ortak özelliklere sahip olduğu için ülkemizde ilgi gören oyunlar, dünyada da beğeni kazanmaktadır. Oyunun dünya çapında ilgi kazanması için önemli olan; gelişmiş bir altyapı, rekabet ve eğlence unsurlarının yeterli olmasıdır. Bu özellikler kazanıldığı takdirde hem ülke hem de dünya çapında başarı sağlayacaktır.

Türk yapımı oyunlar, ülke reklam sektörünün gelişmesine de katkı sağlamaktadır. Bu durum aynı zamanda ekonomiyi de doğrudan etkiler. Bu nedenle bu tür oyunların geliştirilmesine önem verilmeli, hem firmalar hem de kullanıcılar tarafından desteklenmelidir. Benzer iki oyun arasında kalındığı zaman yerli oyun tercih edilmeli, gereken özelliklerin geliştirilmesi için öneri sunulmalıdır. Zaman içinde sektör gelişerek devam edecek ve yabancı oyunlara karşı duyulan talep de azalacaktır. Yerli oyunlara en iyi örnek olarak Zula gösterilebilir. Gelişmiş bir video oyunu olarak hem ülke içinde hem de dünyada beğeni ile oynanmaktadır.

Detaylı bilgi için; https://www.purplepan.com/turkiyede-espor-ve-dunyada-espor/

Bu haber toplam 1140 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.