Düz Ova'da Kuran Kursu yeri tartışması

Düz Ova'da Kuran Kursu yeri tartışması

Eskil'in Topçakıl (Kötüçoban) Yaylası'nda Allah'ın kelamının okunacağı Kuran Kursu yapılacak yer tartışması köyü ikiye böldü.

Eskil'in Kötüçoban Yaylası'nda Allah'ın kelamının öğretilip, okutulacağı Kuran Kursu'nun yapılacağı yer konusu köyü ikiye böldü. 

Düz Ova'da Kuran Kursu yeri tartışması

Son dönemde hayırsever vatandaşların "Sizin en hayırlınız Kuran'ı Kerim-i öğrenen ve öğretendir" hadisine  layık olabilmek adına Eskil'in yayla ve köylerine Kuran Kursu yaptırma yarışı içine girdiler.

Bu yapılan Kuran Kurslarının hayata geçirilmesi ile birlikte Eskil'in bir çok köyünde 60'ından sonra bile Kuran-ı Kerim'i öğrenen kadınları görmek mümkün.

İşte bu halkaya dahil olmak isteyen köylerden birisi de Eskil'in Topçakıl Yaylası.

Köyde uzun süredir süren Kuran Kursu yapalım arayışı geçtiğimiz kış aylarında Köyün ak sakallarından Kamil Sırmalı ve Mustafa Ceylan önderliğinde Kuran Kursu yaptırma girişimi Emine Acar'a ait 320 m2 büyüklüğündeki arsanın kurs için bağışlanması ile yeni bir boyut kazanmış...

İki ak sakallının geçtiğimiz günlerde başladığı kurs inşaatı bugün Eskil Belediyesi zabıtası tarafından "inşaatı durdurun" uyarısı ise yeni bir boyut kazanmış...

Kamil Sırmalı ve Mustafa Ceylan köyde şu anda Kuran Kursu yapmak için uygun alanın mevcut arsa olduğunu ifade ederlerken, köyün başka bölgelerine kurs binası yeri için köy içinde tartışmalar olduğu ama mevcut arsanın bulunamadığını kaydettiler.

Yapılan bu uygulama ile birlikte günah keçisi ilan edilen isim ise, Topçakıllı Eskil Belediyesi Meclis Üyesi Aziz Ceylan...

"Derviş Yunus der hoca istersen var bin hacca hepisinden iyice bir gönüle girmektir" Yunus Emre'nin meşhur dizeleriyle sözlerine başlayan Ceylan, "Kuran Kursu'nun köyümüzde yapılmasını isteyen kişilerin başındayım. İki yıldır her ortamda bunu işlerim. Köyümüzün mevcut hocasına bu konuda bütün köyün gönül birliğinde büyüklerimizin önderliğinde yapılması hususunda defalarca bizzat gidip kendisine rica ettim. ancak bugün gelinen noktada adeta insanları dışlayarak, haydi biz yapıyoruz, siz de uyacaksınız anlayışı Kuran Kursu gibi hepimizin içinde yer almaktan büyük onur duyacağımız bir konudan dışlanmamız ne kadar etik. Mevcut kursa itirazımızın bir başka sebebi köyün bir ucundan diğer ucuna uzaklığını 1 km olarak düşünelim. Bir taraftaki evlere 800 metre diğer tarafta ise 200 metre... Biz diyoruz ki köyümüzün camisi var onun yanına el birliği ile kursumuzu yapalım ama hayır buraya yapacağız diyorlar, biz de halep ordaysa arşın burda diyoruz, bakın biz de köyümüzde söz konusu kurs binasının yapılacağı yerde bir kurs açtınız köydeki 45 kadından sadece 10'u gitti bu yapılacak kurs herkesi kucaklamalı,   Ama şimdi iki kişi çıkıyor bizim hassas olduğumuz bir konuda köyün yüzde 75'ini ötekileştirerek verdiği bir karardan dolayı belediyemizi Kuran Kursu'na izin vermiyor gibi göstermiye çalışanlarına şahsım adına hakkımı helal etmiyorum." diye konuştu.

Evet objektif habercilik adına iki tarafın açıklamaları da bu şekilde...

Allah'ın kelamının öğretileceği mekanın yapımının bile bir krize dönüştüğü köylerimizde varın gidin ötesini, kutsal dinimizin çok önem verdiği komşuluk ilişkilerini değerlendirmeyi de siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz.

haberfark.net

Bu haber toplam 3634 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum