Eğitim Alan Kadın Çiftçiler Sertifikalarını Aldı

Eğitim Alan Kadın Çiftçiler Sertifikalarını Aldı

Aksaray’da Ziraat Odası Başkanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından çiftçi kadınlara yönelik düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor.Ya...

Aksaray’da Ziraat Odası Başkanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından çiftçi kadınlara yönelik düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor.

Yaklaşık 2 hafta önce Aksaray’ın Topakkaya Beldesi ve Akhisar köyünde başlayan programda eğitime giren toplam 40 çiftçi kadın, eğitimlerin ardından bugün düzenlenen törenle katılım belgelerini aldı. Eğitimler kapsamında tarımsal eğitimler ve aile temel eğitimleri gibi çeşitli konularda eğitim aldı. Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ve çok sayıda çiftçi kadın ve yakınları katıldı.

Burada bir konuşma yapan Ziraat Orası Başkanı Emin Koçak, Ziraat Odası olarak eğitime her zaman önem verdiklerini belirterek, “Eğitime katılan kadın çiftçilerimize her türlü faizsiz kredi, hibe destekleri, sosyal destek hibeleri verilmesi için ciddi anlamda çalışmalar yapacağız. Odamızın üyelerinin yüzde 15 kadın çiftçilerden oluşmaktadır. Kadınlarımız her yerde olduğu gibi tarım sektörünü de sırtında taşıyor. Biz biliyoruz ki, aile ve toplumun temelini kadınlar oluşturuyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise, “Aksaray’da 5 ayrı yerde eğitim planlandı. Bunun 2 yerde olanı tamamlandı ve 58 kadın çiftçimiz eğitimden geçti. Eğitimde bizimle ilgili hususlarda, sağım hijyeni, süt hijyeni eğitimi verilirken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kapsamında da aile içi şiddet ve önlemleri, kadına karşı şiddetin önlenmesi kapsamında bilgiler verildi. Yine kadınların ev ekonomisine nasıl katkı yapabilirler bu konuda eğitimler verildi. Bu eğitimlerimiz Nisan ayına kadar devam edecektir” dedi.

Eğitim alan kadın çiftçiler ise eğitimlerin son derece verimli geçtiğini belirterek, bilmedikleri birçok alanda eğitim aldıklarını söylediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1571 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.