Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

Eğitim-Öğretim Yılı Hayırlara Vesile Olsun

     Eğitim-Öğretimin önemini her birimiz en iyi şekilde bilmekteyiz. Bir milletin ilerlemesinde maddi ve manevi güzelliklere sahip olmasındaki en etkili gücün eğitim-öğretimden geçtiği aşikardır. İyi niyetli olarak çalışıp bilgiye sahip olanların başarılı olmaları kaçınılmaz bir sonuçtur. Eğitim ve öğretim, bir milletin ilerlemesinde ve cehaletin giderilmesinde en etkin yöntemdir.

     Gençlerimize, milli, manevi ve ahlaki değerlerimize bağlı kalacakları, bununla beraber teknolojinin yararlı özelliklerinden de faydalanabilme imkanlarının sunulduğu çok güzel ortamlar hazırlanmış, hazırlanmaya da devam edilmektedir. Gerek okulda, gerekse okul dışında internetten bilgiye kolay bir şekilde ulaşılmaktadır. Öğrencilerimizin teknolojinin başında saatlerce kalması birçok sakıncayı da beraberinde getirebilmektedir. Teknolojiden faydalanma imkanları, kontrol altında, belirli sürelerle sınırlı olarak en verimli şekilde amacına uygun sunulmalıdır.

      Öğrencilerimizin çok iyi eğitim almaları için uğraştığımız gibi, dürüst, ahlağklı olarak yetiştirmeye, gerçek anlamda özen göstermeliyiz. Her türlü kötülükle mücadele etmeliyiz. Alkol, Uyuşturucu, Sigara, Fuhuş v.b. olumsuzluklardan evlatlarımızı uzak tutarak sorumlu kişiler olarak aydınlık yarınlara en güzel şekilde hazırlamalıyız.

     Gençlerimize öz güvenlerini vermeli, tarihimizin derinliklerinde kalan, birçok buluşa imza atan ecdadımız gibi, yarınlarda da çok değerli icatlara sahip olacak nesilleri yetiştirmeliyiz. Bu anlamda öz güvenlerini kazandırmalıyız. Arzu ettiğimiz şekilde nesilleri yetiştirmeye çalışırken, gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan, kötü tavır ve davranışlardan, eğitim ve öğretim yoluyla uzaklaştırmalıyız.

     Gençlerimizi sevgi, saygı, hoşgörü, birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları ile dopdolu bir şekilde yarınlara hazırlamalıyız. Karanlığı, aydınlığın yok ettiği gibi, bizler de kötü, çirkin ve zararlı olan davranışlardan öğrencilerimizi kurtarmalı, yarınların altın neslini, Asım’ın Nesillerini yetiştirmeliyiz. Aydınlık yarınlara huzur, güven ve mutlulukla varmalıyız. Bu konularda en büyük görev anne-babalara ve Öğretmenlere düşmektedir.

     Sevgili genç kardeşlerimiz; sizler aklınızı kimselere kiralamayın. Kutsal değerlerimizin değerini ana kaynaklardan ehil kişilerden öğrenerek hayatınızı güzel ahlak sahibi olarak yaşayın. Karanlık güç odaklarına karşı, bilgili, donanımlı olarak, Kur’an ve Sünnetten beslenerek, İrfanınızın, İmanınızın bir gereği olarak karşı durun. Birlik be beraberlik ruhunu daima koruyun.

       Değerli, Öğretmenler, veliler ve anne-babalar; evlatlarımızı kirli emelleri için kullanmak isteyen şer odaklarından koruyup fırsat vermeyelim. Evlatlarımızın kimlerle arkadaşlık kurduğunu, nereleri gittiğini takip edelim. Yavrularımızla ilgilenip zaman geçirelim. Bizler ihmal edersek, bizim bıraktığımız boşluğu değerlerimize düşman hainler doldurmak için çalışacaklardır. Kesinlikle geleceğimizin teminatı evlatlarımızı kendimiz sahip çıkarak yetiştirmeliyiz. Çocuklarımız, her birimiz için çok değerlidirler. Eğitim ve Öğretimin temelini oluşturan üçlü sacayağını bir bütün ebeveynler, öğretmenler ve veliler olarak, evlatlarımızla ilgilenip zaman geçirelim ve çok değerli olduklarını hissettirelim.

      İlk ve Orta Öğretim Kurumlarımızda 2019-2020 eğitim-öğretim yılı 09 Eylül 2019 Pazartesi günü başlamıştır. Üniversitelerimizde de eğitim- öğretime önümüzdeki haftalarda başlanılacaktır.  Eğitim-Öğretim yılı; öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olsun. Bu vesile ile bütün öğretmen, öğrenci ve velilerimize sıhhat ve afiyet içinde başarılar dilerim. Bilgili, donanımlı değerlerimizin şuurunda güzel ahlak sahibi altın nesli, Asım'ın Neslini yetiştirmeye çalışan eğitimcilerimize selam olsun...

 

Bu yazı toplam 1330 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.