Eğitimci-Yazar Kapaklıkaya NEÜ’de öğrencilerle buluştu

Eğitimci-Yazar Kapaklıkaya NEÜ’de öğrencilerle buluştu

Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya, Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi.

Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya, Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi.

Genç ÜNİKOP Topluluğu tarafından düzenlenen Etkili İletişim ve Motivasyon" konulu konferansta öğrenciler ile buluşan Alişan Kapaklıkaya, konferans öncesi kitaplarını imzalayarak, öğrencilerle sohbet etti.

İletişim konusundaki deneyimlerinin yanında konferans sırasında anılarını da anlatan Kapaklıkaya, zaman zaman salondakiler ile birlikte duygu dolu anlar yaşadı. Geçtiğimiz aylarda vefat eden kızının bir sözünden alıntı yaparak konuşmasına başlayan Kapaklıkaya, etkili bir iletişim için öncelikle insanların gönlüne hitap etmesi gerektiğini belirterek, "Rahmetli kızım bana hep konferans vereceğim yerlerde konuşma yapmadan önce insanların gönlüne hitap etmem gerektiğini ve onların gönlüne girmem için izin istemem gerektiğini söylerdi. Bende sizin bugün gönlünüze girmek istiyorum. Formal bilgilerin kâğıt üstünde yer aldığı bir konuşma dinleyiciyi sıkar ancak sohbet havasında gerçekleşen ve doğrudan salondakiler ile kurulan temas motivasyonu da olumlu etkiler. Öğrenmenin en büyük düşmanı o konuda bir şeyler bildiğini zannetmektir. Motivasyon ise bildiklerini sıfırlayarak öğrenmeye hazır hale gelmeyle sağlanır" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle süren program fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1709 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim