“Eğitimde Engel Yok Dayanışma Var”

“Eğitimde Engel Yok Dayanışma Var”

Kültür Koleji Fen Lisesi öğrencileri “Eğitimde Engel Yok Dayanışma Var” ilkesi ile bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.

Kültür Koleji Fen Lisesi öğrencileri, görme engelli kardeşleri için stüdyoya girdi. Fen liseliler, Liseye Geçiş Sistemi (LGS) hazırlık sürecinde ihtiyaç duyulan konu anlatımlı kitap ve soru bankalarını 8. sınıf öğrencileri için tek tek seslendirdi.

Kültür Koleji Fen Lisesi; engelli öğrencilerin akranlarıyla eşit şartlarda eğitim yarışında yer alma ihtiyacını “Hayallerime Ortak Ol” sloganıyla, sosyal sorumluluk projesine dönüştürdü. Geçtiğimiz yıl aynı proje kapsamında Türkan Sabancı Görme Engelliler anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri için masal seslendiren liseliler, bu kez ortaokul 8. Sınıflar için mikrofon başına geçti. Edebiyat eserleri sesli e-kitap sistemlerinde oldukça yaygın. Buna rağmen görme engelli öğrenciler için ulusal sınavlara hazırlık kaynaklarındaki sesli yayın yetersizliği, projeye ilham verdi. Fen liseliler Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu 8. Sınıf öğrencilerinin yararlanacağı LGS konu anlatımlı kitap ve soru bankalarını Radyo Kültür stüdyolarında seslendirdi. 9 haftada tamamlanan sesli sınav kaynağı, Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu’ndaki anlamlı buluşmada 8. Sınıf öğrencilerine, hediye edildi.

Bu haber toplam 1180 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim