Ekinler bu sene erken çimlendi!

Ekinler bu sene erken çimlendi!

Ovadaki ekili araziler yeşil bir görünüme kavuşuyor.

Köy ve kasabalarda ekinler filizlenip boylanmaya başlarken çiftçilerde ekinlerin filizlenmesiyle rahat bir nefes aldılar. Bazı çiftçiler ekim işlemini günler öncesinden tamamlarken bazıları da ekimi yağışlar nedeniyle öteledi.

Ekim yapanların ekinleri şimdiden çıktı.

Hububat ekim alanları şimdiden yeşile boyandı. Kadınhanı'nın Sarıkaya Mahallesi'nde çiftçilik yapan Cihan Özcan, "Bu yıl ekimin ardından yağışların etkili olması mahsulün kısa sürede filizlenmesine neden oldu. Ekim işlemini bayramdan kısa bir süre önce tamamladık. Ekim işlemine devam eden çiftçiler de var. Bazıları ekim işinde acele etmiyor. Etkili olan yağmurlar nedeniyle ekinler bu yıl erken çıktı. Bundan sonra kar yağsa don olsa da ekini çok fazla etkilenmez. İnşaallah bahar aylarında da iyi yağış alırız. Bu yıl kurak geçti. Üreticiler istediğini alamadı. İnşallah önümüzdeki yıl yüzümüz güler.

Zor durumda olan üreticiler var. Her çiftçi hasat sezonunu dört gözle bekler. Tarımsal girdiler de üreticiyi zorluyor. Tohum ve gübre fiyatları yine zamlandı. Mazota da her gün zam geliyor. Bazı çiftçiler borçlarını ödeyemiyor. Devletin verdiği destekler de yeterli değil" diye konuştu.

KERİM ATICI - 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1812 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.