Elektrik kablosu koptu, akımdan 5 inek telef oldu

Elektrik kablosu koptu, akımdan 5 inek telef oldu

Elektrik kablosu koptu, akımdan 5 inek telef oldu.

Konya Ereğli'de şiddetli fırtına elektrik kablosu koparttı, 5 inek telef oldu.

Akıma kapılan inekler ise sahibi tarafındanson anda, komşularının da yardımı ile kesildi. İneklerin sahibi Metin Harputlu ise bu olayda kendiniakıma kapılmak üzereyken güçlükle kurtardı.

Olay, sabah saatlerinde, Aziziye Mahallesi’nde yaşayan Metin Harputlu'ya ait ahırda meydana geldi. Bölgede esen şiddetli rüzgar’ın koparttığı kablodaki akım, metal çatıdan ahırın yemlik olarak kullanılan demir parmaklıklarda yemlenen ineklere ulaştı.

Hayvanların seslerini duyan ahır sahibi ise durumu fark edince bir anda şaşkınlığını üzerinden atarak, plastik çizmelerini giyerek hayvanları  kurtarabilmenin yolunu aradı ve seslere gelen yakınlarının dayardmıyla akıma kapılan 5 inek kesilmek süretiyle telef olmaktan kurtarıldı.

BENİM BAŞIMA GELDİ, SİZİN BAŞINIZA GELMESİN

Harputlu kendisi de akıma kapılmak üzereyken güçlükle kurtulduğunu kaydederken, "Bu olay benim başıma geldi, sizlerin başına gelmesin diyerek rüzgarlı havalarda elektrik hatlarınızı kontrol altına alarak gerekli bakımı yaptırınki benim yaşadığım bu olay sizlerde yaşamayın emekleriniz boşa gitmesin" dedi.

İneklerin toplam değeri 50 bin lira olduğu öğrenilirken dikkat çeken nokta ise akıma kapılan ineklerden üç ineğin ise bugün-yarın yavrulayacağı öğrenildi.

Metin Harputlu’nun geçim kaynağının sadece bu beş inek olduğu ve iki çocuğunu da bu ineklerin sütlerini satarak elde ettiği gelir ile okuttuğu öğrenildi.

Konu ayrıca Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne de bildirilirken, Jandarma ise olayla ilgili soruşturma başlattı.

kaynak: eregli.net

haberfark.net

Bu haber toplam 7407 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.