Eleştirme Deyince Üzerimize Yok!

Geçtiğimiz hafta takımımızın net bir karar olmasa da, çok rahat oynayıp kazandığı maçı bir hatamızdan dolayı 3 puanımızın silinmesi durumu ile karşı karşıyayız. Günlerdir bu mesele konuşuluyor, tartışıyor. Elbet bu konu hakkında herkes yorumlarda bulunup, eteklerindeki taşları dökecektir. Hiç kimseye sen yanlış düşünüyorsun ya da konuşuyorsun sus deme hakkına sahip değiliz.

Fakat öyle bir konu var ki insanda bunu belirtmeden geçemiyor. Yönetimin(Ben dahil) bu konu üzerindeki hatası barizdir, keşke böyle bir hata yapılmasaydı ama takımı bu noktaya getiren yönetimin de bir maçta “BAŞARISIZ” ilan edilmesine de elbette göz yumamayız.

Bugün takımı ve yönetimi yerden yere vuranlara “her gün sigaraya para verirken neden bir 10 TL verip Eskilgücüspor atkısı almadın?” diye sormak lazım. Bu yönetim takımı ateşlemek ve kulübü kurumsallaştırmak ilk defa atkı satışlarını tertipledi. Eskil’de resmi olarak 27 Bin nüfus var, üçte ikisi kadın ve çocuk olsun 9 Bin civarında yetişkin, erkek var. Yüzlerce dükkân, 86 tane yayla var. Peki, satılan atkı sayısı kaç? Sadece 200 atkı satıldı.

Satılan atkılarda rica ve minnetle, arkadaş ve dostluk ilişkileriyle satıldı. Ziraat Bankası’ndaki Eskilli olmayan memurlar da dâhil herkes atkı alırken çarşıdaki ekmeğini Eskilliden kazanan bu toprakların insanı berberler, terziler, bakkallar bir tane atkı alıp dükkâna asmadı. Şimdi onların yanına gitsen, kesin Eskilgücüspor yönetimini eleştirir. Ama cebinden 10 TL ver bir atkı al desen lafı başka yere çevirir.

Eleştiri güzeldir, biz eleştirilmesin demiyoruz ama takım şaha kalkarken arkasından itekleyici güç olmayanlar takım sendeleyince yüzüne vurulan tokat olunca bu insanların samimiyetinden şüphe etmekten başka bir yolda kalmıyor bize. Geçtiğimiz senelerde sokaktan maça 2 saat kala yoldan geçeni alıp futbolcu diye götüren takımdan şimdi play offa oynayan takım yaratan bir yönetim takdir edilmesi gerekirken yerden yere vuruluyor.

Gün birlik olma zamanı hemşerim, ayrışma ya da bölüşme zamanı değil. Bu takım şu an ayağına çelme takmaya çalışan tüm Aksaray takımlarıyla mücadele eder, bundan hiçbir korkusu yok ama eğer darbe sırtından gelirse ayağa kalkamaz. Eğer eleştiri yapılacaksak da kol kırılır, gen içinde kalır misali gelip yönetimle bire bir konuşulup çare aranmalıdır.

Köşe başlarında konuşup takımı yerden yere vurmak değildir bu takımı desteklemek; bu takımı desteklemek atkısını boynuna geçirip maçlarını takip edip, sonuna kadar bağırmaktır. Özellikle ayağımıza çelme takmaya çalışan Ihlaraspor maçında tüm Eskil’in birlik olup, Ihlaraspor’a gereken cevabı vereceğinden eminim, haydi hep birlikte şampiyonluğa..

Bu yazı toplam 2149 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.