Emiray Çizgi Dizisinin Galası Yapıldı

Emiray Çizgi Dizisinin Galası Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile TRT tarafından hazırlanan, 20 Ocak itibariyle TRT Çocuk'ta yayınlanmaya başlayacak "Emiray" çizgi dizisinin galası yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile TRT tarafından hazırlanan, 20 Ocak itibariyle TRT Çocuk'ta yayınlanmaya başlayacak "Emiray" çizgi dizisinin galası yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Medeniyet Okulu Projesi kapsamında her ay okullarda uygulanan değerlerin konu edilip Konya'nın tanıtıldığı "Emiray" çizgi dizisinin galası gerçekleştirildi. TRT işbirliği ile gerçekleştirilen dizinin galasında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'de artık çocukların geçmişte sömürgecilerin ürettiği masal kahramanlarıyla değil; kendi kültürümüzden yola çıkılarak üretilen kahramanları örnek almaya başladıklarını söyledi.

"Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerle yetişmesine katkı yapıyoruz"

Büyükşehir Belediyesi olarak değerler eğitimine büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönlendirmesi ve talimatlarıyla bu konuda diğer kurumlarla birlikte önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Konya Valiliği, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, tüm okullar ve öğretmenlerle ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Akyürek, "Değerler eğitimi konusunda çok önemli mesafeler almış durumdayız. Konya'da bulunan bütün okullara fiziken katkı yaptığımız gibi çocuklarımızın manevi hayatına milli ve manevi değerlerle yetişmesi konusunda da katkı yapmaya çalışıyoruz. Bu gayretimiz, hep birlikte yaptığımız bu çalışmalarla devam edecek. Üniversitelerimiz de bu değerler eğitimi projemizin içindeler ve programlayıcı konumdalar" dedi.

"Kültürümüzden yola çıkılarak yapılan bir proje"

TRT Genel Müdürlüğü ve TRT Çocuk ile "Emiray" projesi ortaya çıktığında çok memnun olduklarını aktaran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Büyükşehir Belediyesi olarak ilk çizgi filmimizi "Mevlana" filmi olarak gerçekleştirmiştik. Sonra da Mesnevi'den Hikayeler ile çizgi film çalışmalarımız belli bir aşamaya gelmişti. Kendi kültürümüzün örneklerini çocuklarımıza göstermek için gayret gösteriyorduk. Fakat Emiray Projesi, çok daha önemli, köklü ve büyük bir proje. İnşallah bu proje, sadece ulusal bazda değil; dünya çapında ses getirecek bir çalışmaya dönüşür. Kendi kültürümüzden, köklerimizden, inancımızdan ve değerlerimizden yola çıkarak ortaya çıkmış bir proje. İnşallah çocuklarımıza ve nesillerimize katkı yapar. Projemiz önce TRT Çocuk'ta yayınlanacak. Sonra da bütün okullarımızda gösterilecek" ifadelerini kullandı.

"Proje ili gurur duyuyoruz"

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, birçok proje yaptıklarını ancak Konya gibi köklü bir geçmişe sahip olan, bin yıllık medeniyetimize başkentlik yapan bir şehirden böyle bir teklif gelmesinin kendileri için ayrıca bir gurur ve mutluluk vesilesi olduğunu söyledi. Eren, "Bizler her ne kadar elimizden geldiğince birçok içerik üretmeye çalışmış olsak da yerel ve bölgesel içerikler, bizler için her zaman daha kıymetli oluyor. Uzun yıllar boyunca TRT ekranlarından düşmeyecek ve Konya Büyükşehir Belediyemizin de Türkiyemize armağanı olacak, hatta sizlerin çocuklarına miras kalmasını arzu ettiğimiz bir çizgi film geliyor ekranlarınıza. İnşallah bu çizgi filmi çok seversiniz. TRT olarak böyle bir projede beraber olmaktan çok mutlu olduk. Çok önemli proje ve kıymetli bir iş yaptığınızı düşünüyorum. Emiray'ın bu neslin yetişmesine, değerler eğitimimize ve Konya'yı tanıtımında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

"Proje, Medeniyet Okulu'nun meyvesi oldu"

Konya Valisi Yakup Canbolat, toplumların tarihsel süreçleri boyunca elde ettikleri bilgi, birikim ve kültürel değerlerini gelecek kuşaklara aktarabilmesinin ancak çağın şartlarına uygun hale getirilmesi ile mümkün olduğunu belirterek, "Bizler, bu çizgi diziyi yalnız hakkı ve hukuku kendine şiar edinmiş, sağ elin sola verdiğini sağ elin bilmediği, memleketinden kopup gelenlere obasını yurt kılan, sofralarında yetimlere yer açan ecdadımızdan miras edindiğimiz değerlerimizi toplumumuza ve özellikle de yeni nesillere aktarmak adına Büyükşehir Belediyemizin Medeniyet Okulu adı altında başlattığı projenin güzel bir meyvesi olarak görüyoruz. Genel bir kitleye hitap edeceğinden dolayı son derece memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Sunuculuğunu Sanatçı Hüseyin Goncagül'ün yaptığı programın sonunda "Emiray" çizgi dizisinden bazı kesitler, programa katılanların beğenisine sunuldu. 26 bölüm olarak hazırlanan ve 2 yıl boyunca TRT Çocukta yayınlanacak filmin ilk bölümü 20 Ocak Cumartesi günü ekranlarda olacak. Programa Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, TRT Çocuk Kanal Koordinatörü Bekir Yıldızcı, Program Müdürü Müslim Şahin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Emiray Çizgi Dizisinin Galası Yapıldı

Emiray Çizgi Dizisinin Galası Yapıldı

Emiray Çizgi Dizisinin Galası Yapıldı

Emiray Çizgi Dizisinin Galası Yapıldı

Emiray Çizgi Dizisinin Galası Yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4092 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.