En kıdemli çoban! Eskilli Hüseyin Ermiş tam 50 senedir çobanlık yapıyor

En kıdemli çoban! Eskilli Hüseyin Ermiş tam 50 senedir çobanlık yapıyor

Eskil'de 24 yıldır sığır çobanlığı yapan Hüseyin Ermiş 9 yaşından beri çobanlık yaparak ilginç bir rekora imza atıyor!

Eskil'de sığır çobanlığı yapan Hüseyin Ermiş "Ben mesleğimi çok seviyorum. 50 yıllık çobanım 24 senedir de sadece bir yıl ara vererek sığır çobanlığı yapıyorum ve doğa ile hayvanlar birleşince yaşamım yenileniyor." dedi.

50 yıllık çoban olmasına rağmen çobanlıktan değil Çiftçi Bağkur'undan emekli olduğunu kaydeden 59 yaşındaki Hüseyin Ermiş, "Henüz 9 yaşındayken ilkokul 3'teyken okuldan kaçar koyun güderdim, çünkü ben doğayı ve hayvanları çok seviyorum. Şimdi Eskil merkezde sığır çobanlığı yapıyorum. Eskil'e 8 KM uzaklıktaki Ada Yaylası'nın dengine gidiyorum gidiş geliş derken her gün 20 KM yol yürüyorum, ancak bu durumdan hiç rahatsız değilim, aksine kışın çeşitli hastalıklardan müzdariptim, doktora gidip geldim. Bahar gelmesiyle birlikte yeniden çobanlığa başlayınca Allah'a şükür hiç bir rahatsızlığım kalmadı. Burada günüm çok iyi geçiyor. Huzuru çölde buluyorum. Bu mesleği çok seviyorum. Bu işi yapmamın temel nedeni bu işi çok sevmemden dolayı. İnekler benim dostum, arkadaşım gibi onlar böyle güzel bir yayılım buldu mu o kadar mutlu olurum ki anlatamam, onlara kızdım mı bir insan gibi onlarla konuşurum. Sabah evden çıkıyorum, akşam geri dönüyorum. Burada hayvanlarla zaman geçirince ne bir gıybet var ne bir dedikodu. Manevi olarak çok huzurluyum." dedi.

13 Mart-30 Kasım tarihleri arasında 64 ineğe çobanlık yaptığını ifade eden Ermiş, "Eski çölü çok arıyorum. Her taraf sulak alandı. Sular çekildi önce tulumba, ardından su motoru, şimdi de çareyi dalgıçta bulduk. Doğa artık can çekişiyor. Bu işin sonu nereye gidecek bilmiyorum. Bir süre sonra dalgıçla da çekilecek su kalmayınca sonumuz ne olacak düşünmek bile istemiyorum. Suların çekilmesi bitki örtüsünü de çok olumsuz etkiledi. Eski meraları bulmak ne mümkün!" şeklinde konuştu.

Gençlere oruç ve üretkenlik tavsiyesi

Kendisinin açık alanda her gün 20 KM yol yürümesine rağmen orucunu tutacağını ve şimdiye dek hiç ramazan orucuna ara vermediğini ifade eden Ermiş, "Şimdi yine işim kolay. Geçtiğimiz yıllarda tulumbayla her gün 80 ineği suluyordum. Allah'a şükürler olsun yine orucumu tuttum. Gençlere tavsiyem lütfen oruçlarını tutsunlar. Ayrıca üretken olsunlar. Ben çobanlık yapıyorum, insanımıza, ülkemize, ekonomimize katkı sağlıyorum. İnsan ürettiği sürece vardır. Baharın çobanlık noktasında biraz kararsız kaldım. Günlerce çoban aradılar bir çoban bulamadılar, artık gençler asla bu tür zahmetlere girmek istemiyorlar." dedi. 

Muammer Hocam'ı unutamam

Muammer Tümer Hoca'nın kendisini Cuma hutbesinde helal kazanmaya dair örnek göstererek anlattığını ve onu hiç unutamadığını kaydeden Ermiş, "Muammer Hocam Ulu Camii'de imamken bir gün sohbet etme imkanımız olmuştu. Daha sonra hutbede helal kazanmaya ilişkin isim vermeden beni örnek göstererek nasihatlarda bulunmuş. Onu duyunca gerçekten çok onurlanmıştım, çobanlık çok zor ve meşakkatli bir iş. İnsanlar birisini küçümsemek için bundan çoban bile olmaz diyor. Oysa onu diyenler çıksın bir gün benim yaşadıklarımı yaşasın ne kadar sabredebilecekler?" diye sözlerini tamamladı.  

32384130_1903634169666873_6259931837695524864_n-001.jpga0048369-786d-4ed0-ba20-f1b3db5dd271-001.jpg

Bu haber toplam 6275 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum